Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Προεκλογικά προγράμματα και εξαπάτηση των πολιτών: Η περίπτωση του Εθνικού Συμβουλίου

Όταν ο κ. Χριστόφιας κατέθετε το προεκλογικό του πρόγραμμα ενώπιον των πολιτών ήταν σαφές ότι αποδεχόταν ότι η νομιμοποίησή του στην εξουσία του κράτους δεν συνιστούσε μια εν λευκώ εξουσιοδότηση αλλά μια γραπτή συμφωνία ανάμεσα στο λαό και τον ίδιο.
Τι αναφέρει λοιπόν το προεκλογικό πρόγραμμα Χριστόφια για το Εθνικό Συμβούλιο;
«Έγκαιρη, πλήρη και συνεχή ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου πριν από τη λήψη των αποφάσεων». Ακόμα «αποφυγή σύγκλησης του σώματος μόνο για ενημέρωση, για λήψη τυπικών αποφάσεων και για έγκριση προειλημμένων αποφάσεων». Επιπρόσθετα αναφέρει ότι «το Εθνικό Συμβούλιο δε θα συγκαλείται για απλή ενημέρωση εκ των υστέρων».
Αυτά προεκλογικά. Μετεκλογικά ο κ. Χριστόφιας πράττει ακριβώς το αντίθετο. Ούτε για τη συμφωνία της 23ης Μαίου ούτε για το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Αγγλία συγκάλεσε προηγουμένως το Εθνικό Συμβούλιο. Και η επόμενη συνεδρία καθορίστηκε στις 2 Ιουλίου, μετά τη συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ.!!! Έχοντας εξασφαλισμένη τη συναίνεση του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη θεωρεί περιττή τη γνώμη των άλλων!!!
Τι υποδηλώνουν όλα αυτά;
Σε σχέση με τον κ. Χριστόφια φανερώνει πολιτική ασυνέπεια και αναξιοπιστία. Σε σχέση με τον πολίτη φανερώνει ότι εξαπατήθηκε εφόσον άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα πράττει μετεκλογικά. Σε σχέση με το πολιτικό σύστημα φανερώνει το αδιέξοδό του.
Η κοινωνία και ο πολίτης λόγω έλλειψης χρόνου μπορεί να αργεί να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Αλλά τη συνειδητοποιεί. Γι αυτό και ο άνθρωπος εξελικτικά,με την πάροδο του χρόνου, διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μερίδιο ελευθερίας και ισότητας στην κοινωνία. Πάντοτε ενάντια στους κρατούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: