Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Το κυπριακό πρόβλημα και ο Άγγλος πρέσβης

Μετά την άνοδο στην εξουσία του Δ. Χριστόφια είναι πασιφανές ότι έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του Άγγλου Ύπατου Αρμοστή Πίτερ Μίλετ.
Αυτός ο αναβαθμισμένος ρόλος εκφράζεται με τις ποικίλες παρεμβάσεις του Ύπατου Αρμοστή στην πολιτική ζωή. Όλοι θυμούνται την καθημερινή προβολή του στα ΜΜΕ τις πρώτες μέρες της προεδρίας Χριστόφια, που έδιναν την αίσθηση στον πολίτη ότι επανήλθε η αποικιοκρατία!!!Στη συνέχεια συμμαζεύτηκε λίγο, αλλά με κάθε ευκαιρία δηλώνει το πρωταγωνιστιστικό ρόλο της Αγγλίας, ώστε να «χωνευθεί» από τους πολίτες.
Ο ρόλος του Άγγλου Ύπατου Αρμοστή έχει αυτονόητα τη συναίνεση της κυπριακής κυβέρνησης. Ανεξάρτητως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις επιλογές Χριστόφια, το σίγουρο είναι ότι αυτός ο ρόλος έχει και θετικά.
Για παράδειγμα ο Άγγλος Ύπατος Αρμοστής με συνεντεύξεις του στον τύπο ενημερώνει τον κυπριακό λαό για τις εξελίξεις στο κυπριακό. Προσωπικά δεν ακούω τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, αλλά διαβάζω όσα λέει ο Ύπατος Αρμοστής της Αγγλίας !!! Έτσι στη τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο φιλελεύθερος» (22/6/2008 ) ενημερώθηκα ότι εξελίξεις στο κυπριακό θα υπάρξουν το φθινόπωρο.
Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί το καλοκαίρι θα περάσει πιο ξέγνοιαστα. Ευτυχώς δηλαδή που η λύση «από τους Κύπριους για τους Κύπριους» αναβάλλεται για αργότερα, όπως πληροφορηθήκαμε από το Άγγλο Ύπατο Αρμοστή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: