Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Γιατί ζητείται η πώληση χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα;

Η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ζητούν από την Κεντρική Τράπεζα να πωλήσει μέρος του χρυσού, που ανήκει στον κυπριακό λαό, για να πληρωθεί μέρος του δημόσιου χρέους της Κύπρου. Το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ είναι έτοιμα να συζητήσουν το θέμα. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζαν αποφάσισε τελικά πως ο χρυσός δεν πωλείται.
Είναι αυτονόητο ότι ο χρυσός ανήκει στο λαό. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιον ανήκει ο χρυσός. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση και τα μεγάλα κόμματα , λόγω οικονομικής στενότητας, επιζητούν εναγωνίως ρευστό. Και το μόνο που απέμεινε να βάλουν στό χέρι για να συνεχίσουν το μεγάλο φαγοπότι είναι ο χρυσός.
Φυσικά η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έχουν τεκμήρια χρηστής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου. Απόδειξη είναι πως το άλλο μεγάλο κομμάτι του δημόσιου πλούτου , η γη, καταληστεύτηκε. Το 2006 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε δημόσια πως μόνο το 10% της κυβερνητικής γής διασώθηκε!!! Για το υπόλοιπο κανένας δεν ξέρει τίποτε!!!
Έτσι θα πάθουμε και με το χρυσό. Τ ο 90% θα χαθεί στο δρόμο και κανένας δεν θα ξέρει πού πήγε!!! Τα κόμματα είναι οι θιασώτες του παρασκηνίου, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Και ευτυχώς που ο ασυμπαθής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε την πώληση του χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: