Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Η έλλειψη νερού, το "δημόσιο συμφέρον" και το δημόσιο "σκοτάδι"

Η έλλειψη νερού σίγουρα φανερώνει την απρονοησία ή την ανικανότητα των πολιτικών. Οι χειρισμοί όμως της κυβέρνησης Χριστόφια είναι τουλάχιστον σκανδαλώδεις. Με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην ανάθεση της μεταφοράς νερού από την Ελλάδα στην ναυτιλιακή εταιρία Ocean Tankers. Και παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις κυβέρνησης και εταιρίας, μέχρι τώρα νερό δεν έχουμε πιει.
Το θέμα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία με την εταιρία επικαλούμενη λόγους «δημοσίου συμφέροντος»!!! Οι νεφελώδεις επικλήσεις του δημοσίου/εθνικού/γενικού/κρατικού συμφέροντος είναι η πιο αντδραστική/συντηρητική και αντιδημοκρατική προσέγγιση. Αυτό που υπάρχει είναι το κοινωνικό συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών μιας κοινωνίας. Τα άλλα είναι επινοήματα των εξουσιολάγνων για να ξεφεύγουν από τον έλεγχο της κοινωνίας. Δηλαδή είναι ολιγαρχικές επιλογές.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά ,όταν επικαλείται το δημόσιο συμφέρον, στην πράξη αυτό που υποστηρίζει είναι ότι η κοινωνία δεν πρέπει να ξέρει. Ξέρει η ίδια, το Τμήμα Υδάτων, η ιδιωτική εταιρία αλλά όχι ο πολίτης. Ο πολίτης πρέπει μόνο να πληρώσει τα 35 εκατομμύρια στην ναυτιλιακή εταιρία. Την ίδια στιγμή πρέπει να κρατιεται στο σκοτάδι.Γιατί με τη διαφάνεια μπορεί και να ξυπνήσει.
Ένας απολογισμός: η Ocean Tankers πήρε τα 35 εκατομμύρια. Και ο Πρόεδρός της Μιχάλης Ιωαννίδης έκανε εισφορές στην Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε, αν έκανε και άλλες εισφορές και σε ποιους.
Καλά, η δουλειά της κυβέρνησης είναι να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον!!!.

3 σχόλια:

rose είπε...

το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο

και η κοινή λογική δεν είναι κοινή

και τα ΜΜΕ που συνήθως ακολουθούν τους εξουσιολάγνες γιατι είναι και τα ίδια μέρος του συστηματος τώρα χρησιμοποιούν ευρέως το χαρακτηρισμό σκανδαλο ή σκανδαλώδης αλλά και πάλι δεν γινεται τίποτα...

andreas f.stavrou είπε...

Aν τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον όρο σκανδαλώδεις σίγουρα εντάσσεται στη λογική του συστήματος. Αν θέλεις συμβάλλουν στη νομιμοποίησή του αφού τους προσδίδουν "δημοκρατικότητα". Αν ένας πολίτης χρησιμοποιεί τον όρο σκανδαλώδης η λειτουργία του όρου είναι διαφορετική. Φανερώνει συνειδητοποίηση του πολίτη και η ανάπτυξη της κριτικής είναι αυτή που επιφέρει αλλαγές.

rose είπε...

ακριβώς όπως η καταχρησή ή συγκεκριμενη δοσολογία διεγερτικών, μπορούν να σε αποκοιμήσουν.. συμφωνώ