Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Το προαναγγελθέν κοινό ανακοινωθέν των Χριστόφια - Ταλάτ της 1ης Ιουλίου 2008

Το περιέχομενο του κοινού ανακοινωθέντος, μετά τη συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ την 1η Ιουλίου, ουσιαστικά δε λέει κάτι καινούριο. Οι Αγγλοαμερικάνοι, που ελέγχουν πλήρως τη διαδικασία, είχαν φροντίσει να διοχετεύσουν πολύ νωρίτερα στον τύπο ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης. Έτσι δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Όπως είχαν προγραμματιστεί, έτσι και έγιναν στη συνάντηση των δύο ηγετών για λύση «από τους Κύπριους για τους Κύπριους»!!!
Δηλαδή κοινή γλώσσα δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί, η λεγόμενη εποικοδομητική ασάφεια συνεχίζεται, οι πολίτες προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται και το παιγνίδι με τις ποικίλες ερμηνείες των ανακοινωθέντων συνεχίζεται.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά από κάθε συνάντηση δηλώνει ικανοποιημένος χωρίς να εξηγεί και στους πολίτες γιατί είναι ικανοποιημένος. Έτσι οι πολίτες χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία να νιώσουν και οι ίδιοι λίγη ικανοποίηση!!! Πολύ εγωιστής ο κ. Χριστόφιας. Μαζί με το Χριστόφια σταθερά ικανοποιημένοι κάθε φορά είναι και το ΑΚΕΛ, η Αγγλία και οι ΗΠΑ!!! Αυτοί ξέρουν!!!
Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Τουρκοκύπριοι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πώς θα το επιτύχουν. Οι Ελληνοκύπριοι, όπως πάντα, πέρα από μεγαλοστομίες δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αλλά ξέρουν πολύ καλά οι τρίτοι τι μας γίνεται!!! Και το αξιοποιούν πλήρως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: