Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Απίστευτο: ανοιγοκλείνουν οι πόρτες του προεδρικού μεγάρου!!!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε στις 23/2/2009 αναφορικά με τις μεταθέσεις στην αστυνομία και τις θορυβοποιές καταγγελίες του ΔΗΣΥ: «κοντά μου δεν ήλθε κανένας και δεν πρόκειται να έλθει και ούτε πρόκειται να ακούσω τέτοια πράγματα».
Το μήνυμα του Προέδρου είναι σαφέστατο ,σε σχέση με τα συμφραζόμενα πάντοτε: όχι στις παρεμβάσεις, όχι στο ρουσφέτι, τέρμα στη σήψη και τη διαφθορά. Αυτή είναι μια ελπιδοφόρα ερμηνεία της δήλωσης του Προέδρου.
Τώρα αν δούμε τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και τις προεκλογικές διακηρύξεις, θα ανακαλύψουμε ότι τα πράγματα σίγουρα δεν είναι έτσι όπως ο Πρόεδρος δηλώνει, και μάλιστα τόσο κατηγορηματικά.
Στις 9/2/2009 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου υπενθύμιζε στον τύπο - με αφορμή επιστολές /παρεμβάσεις/εξυπηρετήσεις προεδρικοσυμβούλων – «τη διακήρυξη του Προέδρου Χριστόφια ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι ανοικτό για τους πολίτες» και ανέφερε πως « πάρα πολλοί είναι οι πολίτες που απευθύνονται στην Προεδρία για επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Επίσης τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως «δεν ήταν σε γνώση του Προέδρου όπως και πολλές άλλες επιστολές που αποστέλλονται σε υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες με τις οποίες προωθούνται προβλήματα προς επίλυση».
Ποιο είναι το συμπέρασμα;
Άλλα μας λέει ο Πρόεδρος και άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ένας κλείνει το προεδρικό και ο άλλος το ανοίγει!!! Κλείνει για χάρη της αξιοκρατίας και ανοίγει για χάρη των «εξυπηρετήσεων»!!!

Για να ξεπεραστεί η αντίφαση, σκέφτηκα να βάλω σε μια λογική σειρά τα πράγματα:
1.Το προεδρικό μέγαρο είναι ανοικτό για τους πολίτες.
2.Οι πολίτες υποβάλλουν στους προεδρικοσυμβούλους τα αιτήματά τους.
3.Κανένας πολίτης δεν πάει στον Πρόεδρο.
4.Οι προεδρικοσύμβουλοι δεν ενημερώνουν τον Πρόεδρο για τις εξυπηρετήσεις των πολιτών.
Με βάση αυτή την προσέγγιση δικαιώνεται και ο Πρόεδρος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!!! Καμία αντίφαση, κανένα πρόβλημα!!! Επιτέλους ηρέμησα και ένιωσα και ωραία με την εφευρετικότητα του μυαλού μου!!!

Αργότερα, όταν το ξανασκέφτηκα, πάλι θόλωσε το μυαλό μου:
Ποια είναι η πολιτική του προεδρικού μεγάρου στο θέμα των εξυπηρετήσεων ή ρουσφετιών; Γιατί, δεν είναι λογικό ο προϊστάμενος του προεδρικού να λέει και να κάνει άλφα και οι υφιστάμενοι να λένε και να κάνουν βήτα. Οι υφιστάμενοι ενεργούν με βάση εντολές του προϊσταμένου.Άρα; Άλλα λένε μεταξύ τους κι άλλα σερβίρουν στον «αμαθή όχλο»; Και τι λένε μεταξύ τους; «Εσείς κάμνετε το βήτα και εγώ θα λέω το άλφα και θα κάμνω πως δεν ξέρω τίποτε"; Κάτι δεν πάει καλά.
Συνεπακόλουθο του πρώτου ερωτήματος είναι και το εξής: «τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» Οι προϊστάμενοι ή οι υφιστάμενοι; Το κράτος ή το παρακράτος; Οι θεσμοί ή οι παρά – θεσμοί;

Και όταν απελπίστηκα να αναζητώ απαντήσεις σε αυτό δυσεπίλυτο πρόβλημα που ταλανίζει και εμένα και τον τόπο ολόκληρο, διερωτήθηκα: γιατι να μην έχω το δικαίωμα και εγώ και ο κάθε πολίτης να τους ελέγχω μέσα από πολιτικούς θεσμούς ώστε πριν πουν ή κάνουν κάτι οι πολιτικοί να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν; Αφού είναι αντιπρόσωποι του λαού γιατί δεν αποδέχονται ο λάος να τους ελέγχει; Τι έχουν να φοβηθούν;
Όχι τίποτε άλλο, αλλά απλώς θα έβρισκα και μια απάντηση σε τόσα ερωτήματα που με συγχύζουν και με ταλαιπωρούν. Θα μου πείτε ίσως: «άκουε, βλέπε και μη ερεύνα»!!! Έχετε δίκαιο: πρέπει όλοι μαζί , ενωμένοι, να αναστήσουμε το μεσαίωνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: