Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Κύπρο και οι πολιτικοί

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραιτήθηκε γιατί δεν μπορούσε να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον λόγω λειτουργικών αδυναμιών της Επιτροπής. Αποτέλεσμα είναι να μην εξετάζονται έγκαιρα οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια.
Ποιος ευθύνεται;
Ποιος δεν φρόντισε έγκαιρα να προστατεύσει τους πολίτες από τα καρτέλ;
Όλοι όσοι έχουν πολιτική ευθύνη, δηλαδή οι κομματάρχες και οι κομματικοί, τώρα αναζητούν λύση για το πρόβλημα.
Δε θα τη βρείτε κύριοι. Δε θα μπορέσετε να τη βρείτε. Γιατί κανένας - κυβέρνηση και κόμματα- δεν ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνδαλο αυτό.
Επομένως τίθεται θέμα αξιοπιστίας σας.

2 σχόλια:

TRELLOS είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν αραιά και που κάποιοι άνθρωποι που καταφέρνουν μέσα από λίγες γραμμές να συλλαμβάνουν το νόημα και την πραγματική διάσταση των πολιτικών θεμάτων στις μέρες μας.

Unknown είπε...

Η αρχές ανταγωνισμού δεν είναι αρμόδιες για ζητήματα αισχροκέρδιας. Υπο προυποθέσεις μία Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορούσε να εξετάσει την ύπαρξη υπερβολικών τιμών. Το πότε μία τιμή είναι υπερβολικά υψηλή ή αθέμιτη είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί. Να σημειώσω επίσης το γεγονός ότι μία αρχή ανταγωνισμού δεν θα πρέπει να καταλήξει να γίνει ρυθμιστής τιμών ή αγορανομία. Μια αρχή ανταγωνισμού οφείλει να εντοπίζει τις γενεσιουργές αιτίες της ύπαρξης στρεβλώσεων στις αγορές. Μόνο τότε η παρέμβαση της θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα προς όφελος των καταναλωτών και γενικότερα της οικονομίας.