Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ή το ΑΚΕΛ άλλοτε και τώρα

Στις 4/2/2006 ο πρ. Υπ. Εσωτερικών Δ. Θεοδώρου δήλωσε ότι είναι ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύνταγμα ώστε να επιτρέπεται η παρακολούθηση τηλεφώνων υπό όρους.

Στις 7/7/2006 ο πρ. Υπ. Εσωτερικών Σ. Σοφοκλέους επανέφερε το θέμα αλλά διαφοροποίησε την επικοινωνιακή πολιτική του: επικεντρώθηκε η επιχειρηματολογία του στα ναρκωτικά προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση της «κοινής γνώμης»: «ένας είναι ο στόχος να βρεθεί μια μεθοδολογία πιο αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών και κυρίως τους εμπόρους».

Οι συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης Τ. Παπαδόπουλου για τροποποίηση του άρθρου 17 του συντάγματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών δεν καρποφόρησαν. Από τον κομματικό χώρο αντέδρασαν και φρέναραν την τροποποίηση το ΑΚΕΛ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. Εννοείται τότε.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στην εφ. Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (1/11/2009) ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Λ. Λουκά επανέφερε το θέμα για τροποποίηση του συντάγματος. Δήλωσε: «Πιστεύω ότι για την αντιμετώπιση πλέον, όλων των μορφών εγκλημάτων, επιβάλλεται η παρακολούθηση τηλεφώνων, με ασφαλιστικές δικλείδες βεβαίως». Η επιχειρηματολογία είναι η ίδια με αυτή των προκατόχων του. Δε λέει κάτι καινούριο.

Το πολιτικό ζήτημα είναι άλλο. Γιατί τότε ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ αντιδρούσαν στην τροποποίηση και τώρα την επαναφέρουν; Άλλα υποστηρίζουν όταν δεν κυβερνούν και άλλα όταν κυβερνούν; Ποια είναι η θέση αρχής του ΑΚΕΛ;

Και ακόμα: σε ποιο σημείο του προεκλογικού προγράμματος Χριστόφια αναφέρει κάτι τέτοιο; Ή μήπως σκοπίμως το αποσιώπησαν, ώστε να ενεργούν μετεκλογικά κατά βούληση;

Φυσικά η τροποποίηση του συντάγματος δεν είναι ένα αποσπασματικό μέτρο ούτε και στοχεύει στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Γιατί και τα κράτη εγκληματούν σε βάρος των πολιτών σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνδέεται με μια σειρά γενικότερων μέτρων που προωθούνται από τη δεκαετία του 1990 και με στόχο δήθεν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε αυτά τα πλαίσια με ποικίλα μέτρα εισάγεται η καθολική επιτήρηση των πολιτών από τις δυνάμεις που ηγεμονεύουν τη νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση. Η κυπριακή κυβέρνηση είναι διακινητής και τοποτηρητ;ής των συμφερόντων τους.

Στο νέο τεχνοδικτυακό περιβάλλον η διεθνής και τοπική ολιγαρχία στοχεύει στον έλεγχο της επικοινωνίας για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της. Ο χαφιεδισμός, η επιτήρηση, η αστυνόμευση είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί κάθε εξουσιολάγνος εναντίον των πολιτών διαχρονικά.

Η συρρίκνωση, που επιχειρείται σε πολλά επίπεδα, της ελευθερίας των πολιτών με στόχο την κατάπνιξη κάθε αντίστασης κατά του κατεστημένου οδηγεί σε μια νέα μορφή τυραννίας. Με πρόσχημα την ασφάλεια των πολιτών περιορίζουν την ελευθερία τους. Στο ψευτο-δίλημμα «ασφάλεια ή ελευθερία» επιλέγουν την ασφάλεια οι τρομοκράτες της υφηλίου. Το ίδιο επέλεξε και ο κ. Μπους, ο πατέρας της τρομο-λαγνείας. Και ο κ. Λουκά της κυβέρνησης Χριστόφια. Αλλά τώρα στην Κύπρο και επί κυβερνώντος ΑΚΕΛ σίγουρα είναι για το καλό μας!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ

Εχεις απόλυτο δικαιο να το θέτεις.
Το κυρίως ανυσηχητικό είναι το ποιός θα κάθετε να ακούει και ποιός θα παρακολουθείτε...
π.χ στην Ιταλία ο βερλου-σκόνης κάπως έτσι πιάστηκε να παραγκέλλει κορίτσια και κόκα στον ντίλερ του...Εσηι ποττέ τσιανς να παρακολουθουν τον χριστοφκια, ναμπου κομπινες κανονιζει με τον καθε κουρουπεττο των Ηνωμενων Εθνων ή ηντα ρουσφεττι κανονιζει?
Α! τζιε τα ναρκωτικα!! Στην Κύπρο όλοι ξέρουν ποιός είναι ο μπιγκ πάτρονος και ποιός ο ΤΟΠ ντίλερ ο μεγάλος, ομως την πληρώνουν πάντα οι 15αχρονοι και κατι φαντασμένοι γκανγκστερ 20αχρονοι...
Στην κατα τ άλλα διεθφαρμένη ιταλία ετσι ακριβως (τηλεφ. υποκλοπες) ξεσκέπασαν τα στημενα παιχνίδια του φουρπου, ολοκληρη Γιουβε πηγε διαβαθμιση! στην Κυπρο εν δυνατον να στείλουν εκει που τους αξιζει το αποΕλ ή την χοχο..? αφου εν τα κόμματα που τα στήννουν...

Καθαρά ο λογος που προωθουν τες παρακολουθήσεις οι ακελικοι εν για να ελένξουν την εξουσία τους, να παρακολουθουν κομματικα στελέχη, αμπα τζιε μαγειρευουν κομπίνες κτλ. Η πάλι ως μέσω εκβιασμού, μαφιόζικου χαρακτήρα...

Αφου δαμε το βιτεο με τον βασανισμό των δυο φοιτητών απο τουσ μπάτσους δεν το ελαβαν υπόψη εννα λάβουν υποψη τηλεφ. υποκλοπη!!!εν το νομιζω.

Λεμέσια είπε...

Χρόνια Πολλά, Ανδρέα...