Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Ο κ. Αναστασιάδης και η αξιοκρατία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» (11/5/2008 ) αλλά και με πληροφορίες που διοχέτευσε στην ίδια εφημερίδα στις 15/5/2008, θέτει επί τάπητος το θέμα της αξιοκρατίας.
Προειδοποιεί την κυβέρνηση, λοιπόν, ο κ. Αναστασιάδης ότι ο ΔΗΣΥ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της αξιοκρατίας. Δηλαδή;
Κατά το διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών τον προσεχή Ιούλιο δε θα ανεχθεί, λέει, τον παραγκωνισμό ατόμων που προέρχονται από το ΔΗΣΥ. Δηλαδή η αξιοκρατία εμπεδώνεται όταν συμμετέχουν άτομα από όλα τα κόμματα στα ΔΣ. των Ημικρατικών Οργανισμών. Όλοι , λοιπόν, οι άξιοι είναι μέσα στα κόμματα και οι ανάξιοι απέξω. Δηλαδή αξιοκρατία = κομματικό στέλεχος !!! Έτσι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης που συγχίζει στη σκέψη του την αξιοκρατία με την κομματοκρατία !!!
Οι αντιδράσεις του ΔΗΣΥ έχουν χάσει προ πολλού κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Φτάνει να θυμηθεί κάποιος τι έλεγε το καλοκαίρι του 2006, όταν διορίστηκαν τα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών.
Τότε μιλούσε ΔΗΣΥ – κατηγορώντας τους συγκυβερνώντες – για διαμοιρασμό λαφύρων και προέβαλλε τη θέση για την ανάγκη συμμετοχής ενός εκπροσώπου του ΔΗΣΥ σε κάθε ΔΣ Ημικρατικού Οργανισμού. Άρα το πρόβλημα για το ΔΗΣΥ δεν είναι ο «διαμοιρασμός λαφύρων», αλλά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε και ο ίδιος στη νομή των διαφόρων αξιωμάτων, στο «διαμοιρασμό των λαφύρων».
Φυσικά για την κοινωνία το πρόβλημα είναι άλλο: η λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα κόμματα και όχι αν αποκλείστηκε ο ΔΗΣΥ από το «διαμοιρασμό των λαφύρων»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: