Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, ο κ. Χριστόφιας και οι ...αρχές

Το 2002 με πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ εγκρίθηκε από τη Βουλή σχετικό άρθρο στους προϋπολογισμούς που απαγόρευε τη διενέργεια δαπάνης για εργόδοτηση συνταξιούχου στον ευρύτερο δημόσιο τόμεα. Τότε ήταν Πρόεδρος ο Κληρίδης.
Το 2006 το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ ξέχασαν τις αρχές που είχαν το 2002. Το 2006 Πρόεδρος ήταν ο Τ. Παπαδοπούλος που είχε δεσμευτεί και προεκλογικά: «Τερματισμό της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πρακτικής για επαναπρόσληψη συνταξιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Ο τότε Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε παράταση υπηρεσιών του τότε Γ. Δ. της Βουλής Κ. Χριστοφόρου ο οποίος αφυπηρετούσε τον Οκτώβριο του 2006. Και το Υπουργικό Συμβούλιο το ενέκρινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος!!!
Ο ΔΗΣΥ τότε κατήγγειλε ότι με την παράταση υπηρεσιών του Κ. Χριστοφόρου εξυπηρετούνται αλλότrιοι σκοποί «όπως είναι η άλωση των υπηρεσιών της βουλής από ευνοούμενους του ΑΚΕΛ και του κ. Χριστόφια». Η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής με απόφαση του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγων απέρριψε το αίτημα για κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος.
Τον Κ. Χριστοφόρου, λοιπόν, ο κ. Χριστόφιας διόρισε τώρα ως Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού για μια 5ετία. Γιατί ; Είναι ευνοούμενος/ πιστός στον κ. Χριστόφια και , επιπλέον, είναι και συνταξιούχος. Και ο κ. Χριστόφιας έχει αδυναμία στους συνταξιούχους (βλέπε περίπτωση Άκη Παπασάββα και Γιώργου Ιακώβου).
Έτσι ανακυκλώνονται στις ανώτερες θέσεις μια χούφτα προσώπων και καρπώνονται πλούτο, προνόμια και εξουσία. Έτσι αναδεικνύεται η αναξιοπιστία, η διγλωσσία, η διαπλοκή και η διαφθορά των πολιτικών.
Και η κοινωνία πληρώνει και της μένουν οι ...αρχές !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: