Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Οι εξελίξεις στο κυπριακό και η έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη

Μετά τη συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ στις 23/5/2008 και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, άρχισαν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς αναφορικά με το περιεχόμενό του.
Ούτε η κυβέρνηση ούτε οι συμφωνούντες με αυτή αλλά ούτε και οι διαφωνούντες μας εξηγούν ποιες είναι οι θέσεις του. Κυριολεκτικά παίζουν με έννοιες τις οποίες ο πολίτης δεν κατανοεί αλλά ούτε, ίσως, και οι ίδιοι: συνεταιρισμός, συνιστώντα κράτη/πολιτείες κ.α..
Και η κυβέρνηση και οι πολιτικοί οφείλουν να σέβονται τους πολίτες.Και σεβασμός σημαίνει ότι ενημερώνω πλήρως για τις θέσεις και προθέσεις. Και όχι σκηνοθετώ , μεθοδεύω, λαϊκίζω, προπαγανδίζω.
Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Και παρόλες τις συμφορές, οι πολιτικοί δεν έχουν βάλει μυαλό.

3 σχόλια:

Nasos είπε...

kflfiier

kyriakos είπε...

Ανδρέα καλώς σε βρήκα στον ηλεκτρονικό σου χώρο πολύ ενδιαφέρον το blog σου παρόλο που διαφωνώ με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα σε πολλά θέματα εντούτοις χαίρομαι όμως που βρήκαμε επιτέλους ένα άνθρωπο μέσα στο internet που να έχει αντίθετη άποψη στο κυπριακό και να μπορεί την υποστηρίξει με επιχειρήματα.


Ελπίζω να κάνουμε ένα εποικοδομητικό για όλους μας διάλογο

andreas f.stavrou είπε...

Κυριάκο, η διαφωνία είναι τροφή της σκέψης και της προόδου. Χαίρομαι που διαφωνούμε γιατί έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε την αλήθεια. Και αν δεν καταλήξουμε κάπου, η διαδρομή είναι εξίσου σημαντική