Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Η καταδικασθείσα σε ποινή φυλάκισης δικηγορίνα και η σπουδή του κ. Χριστόφια να την ακυρώσει

Στις 22/7/2008 το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου καταδίκασε νεαρή δικηγορίνα σε ένα μήνα φυλάκιση για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου αντί να συνέλθει αμέσως και να επιβάλει πειθαρχική ποινή στο μέλος του για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, ζήτησε αυθημερόν να απονεμηθεί χάρη στη δικηγορίνα!!!
Στις 28/7/2008 ο Πρόεδρος της Δημοκρατάς μετά από εισήγηση του Γ. Εισαγγελέα απένειμε χάρη στη δικηγορίνα «λαμβάνοντας υπόψη δύο σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους που τέθηκαν ενώπιόν του».
Ο πρώτος «ανθρωπιστικός» λόγος είναι πως παρέμεινε στη φυλακή επτά συνολικά μέρες και ούτως ή άλλως σύντομα θα απολυόταν!!! Αν αυτός είναι ανθρωπιστικός λόγος, τότε εγώ είμαι εξωγήινος!!! Με αυτό το σκεπτικό και αφού ο κάθε καταδικασθείς εκτίσει το ¼ της ποινής φυλάκισης, τότε όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει στη συνέχεια να αποφυλακίζονται για «ανθρωπιστικούς» λόγους!!! Μόνο έτσι θα εφαρμοστεί η αρχή της ισονομίας.
Ο δεύτερος «ανθρωπιστικός» λόγος είναι πώς μετά την καταδίκη της θα περάσει από πειθαρχική διαδικασία ενώπιον του δικηγορικού συλλόγου!!! Τι σχέση έχει η απονομή δικαιοσύνης από την πολιτεία με τις διαδικασίες ενός επαγγελματικού σωματείου; Δηλαδή όσοι ανήκουν σε επαγγελματικά σωματεία θα τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από το κράτος, ενώ οι άλλοι πολίτες θα θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας;
Ο Πρόεδρος και ο Γ. Εισαγγελέας έχουν παρανοήσει την έννοια «ανθρωπιστικός» λόγος. Ή πιο σωστά υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.Παράλληλα ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας έχουν στην πράξη καταργήση την έννοια της ισονομίας, αφού για κάθε καταδικασθέντα σε ποινή φυλάκισης δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία για "ανθρωπιστικούς" λόγους.
Η απόφαση του κ.Χριστόφια να απονέμει χάρη απλώς επιβεβαίωνει το αδιέξοδο ή και τη χρεοκοπία του πολιτικού και του δικαιϊκού συστήματος. Και ο πολίτης συνειδητοποιεί ότι το κράτος δικαίου υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Απονέμουν δικαιοσύνη κατά το δοκούν. Δηλαδή ανάλογα με το ποιος είσαι. Άλλη δικαιοσύνη για τους δυνατούς και άλλη για τους αδύνατους!!! Αυτή είναι «η δίκαιη κοινωνία» του κ. Χριστόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: