Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων και η απαξίωση των πολιτικών

Η Χαρίτα Μάντολες κήδεψε στις 19 Ιουλίου τέσσερις δικούς της ανθρώπους. Τριάντα τέσσερα χρόνια βίωνε μόνη το προσωπικό της δράμα. Με τις φωτογραφίες στο χέρι απαιτούσε να πληροφορηθεί για την τύχη των δικών της ανθρώπων. Με πολλή συμπόνοια από συνανθρώπους, πολλές υποσχέσεις από πολιτικούς, με πολλή περιφρόνηση από την κοινωνία. Τριάντα τέσσερα χρόνια απαιτούσε ακατάπαυστα να μάθει τι απέγιναν οι δικοί της άνθρωποι.Ήταν στη βάση του ένας μοναχικός αγώνας απέναντι στην υποκρισία των πολιτικών και την αποχαύνωση της κοινωνίας. Δηλαδή όλων εμάς.
Στις 19 Ιουλίου κήδεψε τους δικούς της αγνοούμενους η Χαρίτα Μάντολες. Και απέδωσε πολιτικές ευθύνες. Δε κάλεσε κανέναν από τους πολιτικούς να παραστεί και πολύ περισσότερο να μιλήσει. Αυτή ξέρει καλύτερα από τον καθένα το γιατί.
Η Χαρίτα Μάντολες ξέρει το γιατί. Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κατάλαβαν τίποτε, όπως πάντα. Ήταν βλέπετε και οι κάμερες. Κάποιοι παρέστησαν απρόσκλητοι, κάποιοι κατέθεσαν στεφάνια απρόσκλητοι.
Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν κατενόησαν την πρόκληση. Βρίσκονταν και οι κάμερες των ΜΜΕ εκεί. Και προέβαλαν πλάνα στα βραδινά δελτία ειδήσεων. Έτσι μπορέσαμε να επισημάνουμε τους απρόσκλητους.
Η κοινωνία θα ξαναγυρίσει στο παρελθόν. Για να ξανακοιτάξει το μέλλον. Φυλαχτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: