Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει λύση επί τη βασει "μιας κανονικής ομοσπονδίας και ενιαίου κράτους"!!!

Πολιτικοί και πολιτικάντηδες βάλθηκαν να τρελλάνουν τον κόσμο!!!Δηλαδή να προκαλέσουν τέτοια σύγχυση με τα λεγόμενά τους ώστε οι πολίτες να τους βαρεθούν και να τους αφήσουν να ενεργούν κατά βούληση και εν αγνοία του λαού.
Το τι γράφεται στον τύπο για το κυπριακό είναι απίστευτο.
Ο Τάσσος θέλει μια , ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία. Καλά, η λύση που συζητούμε δεν είναι ομοσπονδία; Μόνο ένα εναίο κράτος έχει μια ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία.
Ο Α. Αγγελίδης πρώτα μας είπε ότο το κυπριακό έχει λυθεί με την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.!!! Μετά, με άλλο άρθρο του, προτείνει τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας των 7 δήμων!!! Θα πάρουμε ένα μαγικό ραβδί και θα φτιάξουμε αύριο μια ομοσπονδία των δήμων. Φυσικά τους δήμους, ως φορείς εξουσίας, τους διέλυσε η ελληνοκυπριακή ηγεσία από το 1960 γιατί ήθελε όλη η εξουσία να περιέλθει στο κράτος. Έτσι οδήγησαν στην πολιτική οπισθοδρόμηση τις τοπικές κοινωνίες. Και ο κ. Αγγελίδης ούτε το κόμμα του δεν μπορεί να πείσει για την ορθότητα των θέσεών του και επιζητεί να πειστούν οι πολίτες!!!
Τώρα ο Αρχιεπίσκοπος μας λέει ότι θέλει «κανονική ομοσπονδία και ενιαίο κράτος»!!! Δεν μπορεί ο καθένας στο όνομα της ελευθερίας του λόγου να χρησιμοποιεί μια γλώσσα που μόνο ο ίδιος καταλαβαίνει. Εφόσον δημοσιοποιείς τις απόψεις σου, πρέπει να καταλαβαίνουν και αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι. Εννοείται για θέματα που αφορούν το κοινό μας καλό.
Υπάρχει κανονική και μη κανονική ομοσπονδία και ποιο είναι το περιεχόμενό τους;
Ποιο είναι το πολιτικό σύστημα που ταυτόχρονα είναι ομοσπονδία και ενιαίο κράτος;
Αν δεν έχεις να προτείνεις κάτι για το κοινό μας καλό, τότε καλύτερα να σιωπάς. Συνιστά πράξη αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: