Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Οι βουλευτές παρανομούν, ο Γενικός Εισαγγελέας τους καλύπτει και εγώ λέω να πάει σπίτι του

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος υπέβαλε ερώτηση στο Υπουργείο των Εσωτερικών αναφορικά με το ποιοι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 21ης Μαίου 2006 υπεβαλαν έκθεση εκλογικών εξόδων.
Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι συγκλονιστική: 28 από τους 56 βουλευτές δεν κατέθεσαν ως όφειλαν τις προεκλογικές του δαπάνες!!!
Οι νομοθέτες παρανομούν και δεν ιδρώνει το αυτί τους!!! Υποτίθεται ότι ψήφισαν το νόμο για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς αλλά οι ίδιοι επιμένουν και να διαπλέκονται και να διαφθείρονται!!! Ψήφισαν το νόμο, έτσι για πλάκα, για να υπάρχει. Οι πολιτικοί λοιπόν είναι αυτοί που γεννούν την ανομία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και όχι ο υπόκοσμος.
Οι 28 βουλευτές είναι «ένοχοι παρανόμου ενεργείας», όπως λέει ο νόμος. Λογικά θα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, όπως και ο κάθε πολίτης που παρανομεί.
Θα προσάγονταν ενώπιον δικαστηρίου, αν δεν τους κάλυπτε ο σεβαστός Γενικός Εισαγγελέας. Έμαθε το ποίημά του απέξω: «απολαμβάνουν ασυλίας». Αυτό είναι το μόνιμο τροπάριο του Γενικού Εισαγγελέα.
Ποιο άρθρο του συντάγματος καθορίζει ότι «απολαμβάνουν ασυλίας»; Πού το βρήκε ο Γενικός Εισαγγελέας; Ή μήπως το κατασκεύασε ο ίδιος για να λειτουργεί ως προστάτης των πολιτικών και όχι ως θεματοφύλακας του Συντάγματος;
Εγώ το μόνο Σύνταγμα που γνωρίζω, δεν περιέχει τέτοια ασυλία για τους βουλευτές.
Το άρθρο 83 του Συντάγματος αναφέρει:
1. Οι βουλευται δεν υπόκεινται εις ποινικήν δίωξιν και δεν ευθύνονται αστικώς ένεκεν οιασδήποτε εκφρασθείσης γνώμης ή ψήφου δοθείσης υπ΄ αυτών εν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
2. Ο βουλευτής δεν δύναται άνευ αδείας του Ανωτάτου Δικαστηρίου να διωχθή, συλληφθή ή φυλακισθή εφ΄ όσον χρόνον εξακολουθεί να είναι βουλευτής.

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο.Για το θέμα της ασυλίας του βουλευτή ρητώς αναφέρεται ότι αυτή αφορά γνώμη ή ψήφο εντός της Βουλής. Και αυτή η αναφορά του Συντάγματος συνάδει και με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Νοέμβριος 2006).Παράλληλα θεσμοθετείται μια διαφορετική διαδικασία δίωξής του με κύριο γνώρισμα την έκδοση άδειας από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή η διαδικαστική διαφοροποίηση των βουλευτών είναι και η μόνη σε σύγκριση με τους πολίτες. Αν και επιφέρει μια διαδικαστική διάκριση, δεν καταργεί την ισότητα όλων των πολιτών ενώπιον του νόμου.
Τι θα ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας από το Ανώτατο Δικαστήριο; Την άρση της ασυλίας λόγω εκλογικού αδικήματος, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και από τη στιγμή που θα καταδικαστούν , με βάση πάλι το Σύνταγμα, στερούνται της «εκλογιμότητος» και δε δικαιούνται να είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές!!!
Και αν το Ανώτατο αρνηθεί την άρση της ασυλίας, τότε το αδίκημα δεν παραγράφεται και με τη λήξη της θητείας του βουλευτή διώκεται κανονικότατα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας λοιπόν παραπληροφορεί την κοινωνία και συνειδητά παραβιάζει το Σύνταγμα, αντίθετα με την αποστολή του. Και επειδή δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία να τον ελέγξω ούτε και είναι εφικτή η κομματική αντιμετώπισή του προβλήματος , γιατί είναι τους κομματικούς που προστατεύει, ζητώ όπως αυτός ο κύριος παραιτηθεί γιατί βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Και επειδή επανειλημμένως έχει αρνηθεί να διώξει βουλευτές για τις παρανομίες τους, δηλαδή επανειλημμένως έχει βλάψει το κοινωνικό σύνολο, ζητώ όπως του αφαιρεθούν και τα πολιτικά του δικαιώματα για πέντε χρόνια., ώστε να κατανοήσει τη σημασία της ιδιότητας του πολίτη και της λειτουργίας της πολιτείας με βάση το νόμο και όχι με βάση το συμφέρον των ολιγαρχικών.

5 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Άμα γράψω τώρα τη φράση "ανομιμοποίητη κουστωδία" θα γελάσεις ή θα κλάψεις;

andreas f.stavrou είπε...

Προτιμώ τη σύνθεση , δηλαδή γελόκλαμα.

rose είπε...

ο γενικος εισαγγελέας λειτουργεί ως απολυτος αρχοντας και δεν είναι η πρώτη φορά που με τις ενεργειες και αποφάσεις του καλύπτει παρανόμους.

αν γίνει μια έρευνα αν όχι από την ίδρυση της δημοκρατίας μέχρι σήμερα αλλά τουλάχιστον από το 1989 μέχρι σήμερα κι όχι για τις περιπτώσεις που δεν καταγέλθηκε κάποιος αλλά για εκείνες που καταγγέλθηκε για σοβαρά ποινικά δικηματα και έγινε άρση των ποινικών διώξεων του, πολλοί ευποληπτοι γνωστοι θα φιγουράρουν στην μεγάλη λίστα.

φυσικά σε ποια επιτροπή να απευθυνθείς, η αντίστοιχη "αναεξαρτητη" επιτροπή καταγγελιων προεδρεύεται και πάλι από τον εκάστοτε εισαγγελέα.

εδω κλαίω και γελώ κι εγω

Ανώνυμος είπε...

Οι νόμοι που ψηφίζονται προφανώς δεν αφορούν τους αξιότιμους πολιτικούς μας. Ζητάς παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα.Βιώσαμε και βιώνουμε σκάνδαλα που κάποια κόστισαν ζωές (αεροπορική τραγωδία) και κάποια παραλίγο να κοστίσουν ζωές (δημοτικό θέατρο). Υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαμε παραιτήσεις. Όμως στην Κύπρο δεν γνωρίζουν τι πάει να πει πολιτική ευθύνη... μόνο πολιτική καλοπέραση...το πολύ πολύ κατόπιν 'αναγκαστικής παραίτησης' να μεταφερθούν σε άλλο κυβερνητικό πόστο... κρίμα γιατί σε κάποιες χώρες υπάρχουν πολιτικοί που τουλάχιστον αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

koutso είπε...

Αν μη τι άλλο τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχουν δημοσιογράφοι που ξεσκεπάζουν καταστάσεις και τιμωρείται και κανένας μέσα-μέσα.Εδω είμαστε ξέφρενο αμπέλι,μιά κρατική παρωδία με ταρτούφους πολιτικούς,δημοσιοκάφρους που καλύπτουν καταστάσεις,φρενοβλαβείς παπάδες και "πατριώτες" αντιστασιακούς που με τους καραγκιόζηδες "πατριώτες" της άλλης πλευράς μας οδήγησαν στην καταστροφή και κανένας δεν πλήρωσε και τους βολευτές θα καταδιώξει,άφησε τον άνθρωπο ήσυχο,έχει οικογένεια,αυτοκίνητο,σκυλα΄κι και Φιλιππινέζα,μπορεί και καμμιά γκόμενα για να συμπληρωθεί το καρέ.....