Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ο κ. Πολυνείκης παραμένει ακόμα Υπουργός Γεωργίας !!!

Ο κ. Πολυνείκης ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργειου Γεωργίας έχει την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις αφλατοξίνες. Αμέλησε να ενημερώσει έγκαιρα τους πολίτες, με παραπλανητικές δηλώσεις προσπαθούσε να καθησυχάσει τους πολίτες ότι όλα είναι υπό έλεγχο, αδυνατούσε να συντονίσει στοιχειωδώς τις υπηρεσίες του υπουργείου του, προέβαινε σε αντιφατικές δηλώσεις και προκαλούσε σύγχυση στους πολίτες. Και στο τέλος θυματοποιήθηκαν δυο μικροπαραγωγοί γαλακτομικών προϊόντων !!!

Αν δεν είναι αρκετά αυτά για να παραιτηθεί, υπάρχουν και άλλα για τα έργα και τις ημέρες του. Στις 26/3/2008 κατέθεσε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για «επέκταση της δυναμικότητας της χερσαίας μονάδας αφαλάτωσης στη Μονή Λεμεσού από 20.000 σε 40.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα». Η κοινοπραξία .ενώ τα πρώτα 20.000 κ.μ.ν. τα χρεώνει προς 1,387 ευρώ ανά κ.μ., τα υπόλοιπα τα χρεώνει προς 2,25 ευρώ!!! Αυτό σημαίνει ότι ο Κύπριος πολίτης επιβαρύνεται με 16 εκατομμύρια ευρώ!!!Παρενέβη το Συμβούλιο Προσφορών και ζήτησε και άλλες προσφορές. Το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε την απόφασή του χωρίς να «γνωρίζει το παρασκήνιο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν»!!!

Ακόμα κατέθεσε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 11/4/2008 για διαγραφή οφειλών 1835 ατόμων που χρωστούσαν μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 στο Τμήμα Υδάτων το ποσό των 4.131.000 ευρώ. Στα 1835 άτομα συμπεριλαμβάνονταν μεγαλοκτηματίες, ξενοδόχοι, βιομηχανίες, επιχειρηματίες. Δημιουργήθηκε σάλος και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωναν ότι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά για το ποιοι πραγματικά εξυπηρετούνταν από τη βεβιασμένη απόφαση τους!!!
Ο κ. Πολυνείκης έπρεπε να είναι ήδη στο σπίτι του. Φυσικά τίθεται θέμα και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για την επιλογή των Υπουργών. Φαίνεται ότι ακολουθεί κατά γράμμα τη λογική του Τάσσου: έλλειψη διαφάνειας, συναλλαγή και σκοπιμότητες.

1 σχόλιο:

Nasos είπε...

το γεγονος που ορθα αναφερεις αναδεικνυει για ακομα μια φορα την χαωδη διαφορα που υπαρχει στις δυτικες κοινωνιες και στις υπολοιπες (στις οποιες ανηκουμε και εμεις).
τετοια σκανδαλα δεν αφηνονται να τα γιατρεψει ο χρονος και και ο εκαστοτε υπουργος να ριζωνει στην καρεκλα του.
προ μερικων ετων στην Φιλανδια αν δεν κανω λαθος η υπουργος απασχολησης παραιτηθηκε οταν φανερωθηκε οτι ειχε οικιακη βοηθο που δεν τις κατεβαλλε τις αντιστοιχες κοινωνικες ασφαλισεις της χωρας.
Στην Ελλαδα ο υπουργος απασχολησης μετα το σκανδαλο με τους Ινδους παρανομους εργατες που ειχε να του συντηρουν τη βιλλα του απλα παρεμεινε στη θεση του οπως ακριβως συμβαινει και εδω με τον υπουργο γεωργιας.