Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εγκατάσταση νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης (κάμερες τροχαίας ). Το κόστος ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται η αγορά 440 καμερών.
Το αιτιολογικό της απόφασης είναι πως το σύστημα χρειάζεται για την οδική ασφάλεια.
Είναι η απόφαση τόσο αθώα;
Το σύστημα φωτοεπισήμανσης λειτούργησε για ένα χρόνο, από τον Οκτ. του 2006 ως τον Οκτ. του 2007. Στο διάστημα αυτό έγιναν 100.000 καταγγελίες και εισπράχθηκαν από το κράτος περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες!!! Δηλαδή το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του συστήματος το ανέλαβαν οι πολίτες. Μάλιστα τσακώνονταν το Υπουργείο Οικονομικών και οι Δήμοι για το ποιος θα εσπράττει τα προστίματα!!!
Το κόστος λοιπόν του νέου συστήματος , δηλαδή τα 28 εκατ. ευρώ θα τα πληρώσουν οι πολίτες. Είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσει τα έσοδά του το κράτος. Είναι μια νέα μορφή φορομπηχτικής πολιτικής. Μάλιστα τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια δεδομένου ότι πολλαπλάσιες θα είναι και οι κάμερες.
Όσο για την οδική ασφάλεια των πολιτών είναι ένας μύθος. Η άποψη ότι οι οδηγοί θα αναγκάζονται να κινούνται προσεκτικά και εντός του ορίου ταχύτητας με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ατυχήματα, δεν έχει απαληθευτεί. Επισημαίνω ότι τους τρεις πρώτους μήνες του 2007 σε σύγκριση με το 2006 οι καταγγελίες αυξήθηκαν κατά 89%. Επομένως οι κάμερες δεν επέφεραν και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, όπως διατείνονται οι καμερολάγνοι!!!
Οι κάμερες τροχαίας λοιπόν είναι ένας τρόπος για να αυξήσει τα έσοδά του το κράτος. Παράλληλα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πολιτών με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας της παρακολούθησης / επιτήρησης. Και όλα αυτά από τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση Χριστόφια!!!
Η woke τζαι η woke τζαι η woke!
Πριν από 3 εβδομάδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου