Το σύνθημα «άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση» πλασαρίστηκε έντονα από την εποχή της τριμερούς διακυβέρνησης του Τάσσου. Όταν ένα από τα κόμματα της τριμερούς διαφωνούσε με μια απόφαση της κυβέρνησης, τότε προέβαλλε αυτή τη θέση.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και πρόσφατα με την εκλογή Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ προέβαλε πάλι αυτή τη θέση εμπλουτισμένη με τη σύνθημα «στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν ταυτιζόμαστε».
Η θέση αυτή περιέχει ένα αυτονόητο, δηλαδή δε λέει κάτι. Σίγουρα η κυβέρνηση είναι ένας φορέας εξουσίας του κράτους, ενώ το κόμμα ένας διαμεσολαβητικός μηχανισμός ανάμεσα στο κράτος και την κοινωνία. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Γιατί όμως τα κόμματα προβάλλουν το αυτονόητο;Είναι τόσο ηλίθια;
Προβάλλουν αυτή τη θέση ώστε να μην επωμιστούν τις ευθύνες από τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση. Είναι μια μέθοδος ανευθυνοποίησης των κομμάτων και εξαπάτησης των πολιτών. Στο παρασκήνιο θέλουν να καρπούνται τα προνόμια, το πλούτο, το κύρος, τη ψηφοθηρία από την άσκηση της εξουσίας, ενώ στα μάτια των πολιτών θέλουν να φαίνονται ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.
Φυσικά αυτή η προσέγγιση των κομμάτων είναι αστεία. Γιατί εξέλεξαν ένα Πρόεδρο στη βάση ενός προγράμματος με το οποίο έχουν συμφωνήσει. Άρα ταυτίζονται πλήρως και με το πρόγραμμα και με τον φορέα της εξουσίας.
Η αποστασιοποίησή τους από το προεκλογικό πρόγραμμα με το σύνθημα «άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση» φανερώνει ότι πιστεύουν προκαταβολικά ότι ο Πρόεδρος που εξέλεξαν, δε θα εφαρμόσει το πρόγραμμα. Άρα εξαπάτησε τους πολίτες!!!
Γενικά αυτές οι συνθηματολογίες είναι μια από τις πολλές μεθόδους ανευθυνοποίησης των κομμάτων και των πολιτικών και στοχεύουν στην εξαπάτηση των πολιτών. Και όσοι αρέσκονται να εξαπατώνται, καλό ύπνο.
Η woke τζαι η woke τζαι η woke!
Πριν από 3 εβδομάδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου