Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Στη χθεσινή (12/2/2014) του συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε και τα εξής:
"Γ. Μία και μόνη η ιθαγένεια του κράτους
Αμφισβήτηση ή ανησυχίες εκφράζονται ακόμα και για τη μια και μόνη ενιαία ιθαγένεια του κράτους. Προς απάντηση, θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το λεκτικό του Κοινού Ανακοινωθέντος: «Θα υπάρχει μία και μόνη ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την Ομοσπονδιακή νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε της ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας είτε της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας. Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει, και δεν θα υποκαθιστά καθ’οιονδήποτε τρόπο, την  ιθαγένεια της ενωμένης Κύπρου» (Παράγραφος 3).

Συνεπώς, είναι σαφές πως ουδείς μπορεί να αποκτήσει «εσωτερική ιθαγένεια» είτε της μίας είτε της άλλης συνιστώσας  πολίτειας, εκτός αν είναι πρώτιστα πολίτης της ενωμένης Κύπρου σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο".
Ή εμείς οι πολίτες δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ή ο Πρόεδρος έχει πρόβλημα να κατανοήσει.
Το ανακοινωθέν είναι σαφές. Λέει πως ο κάθε πολίτης θα έχει δυο ιθαγένειες -μια εσωτερική -και μια ενιαία ομοσπονδιακή/κρατική. 
Από πού βγαίνει από το ανακοινωθέν το συμπέρασμα του Προέδρου πως "είναι σαφές πως ουδείς μπορεί να αποκτήσει «εσωτερική ιθαγένεια» είτε της μίας είτε της άλλης συνιστώσας  πολίτειας, εκτός αν είναι πρώτιστα πολίτης της ενωμένης Κύπρου σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο".
Πού λέει στο ανακοινωθέν πως πρώτα γίνεσαι πολίτης της Ομοσπονδίας και ύστερα της συνιστώσας πολιτείας; ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;
Πότε , κύριε Πρόεδρε, θα τερματίσεις τις απάτες και θα μιλήσεις ως ένα ορθολογικό ον προς τους πολίτες; Δεν βαρέθηκες τα επικοινωνιακά παιγνίδια;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, κυρολεκτικά έχω αηδιάσει με τα ψέματά σου.Και φυσικά δεν σου έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη να διαχειριστείς την τύχη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: