Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

"Σκούπα για τους μετανάστες" ή οι νέοι προαγωγοί του ρατσισμού

Πραγματικά ήταν συγκινητικό το στήσιμο της νέας αστυνομκής επιχειρήσης «σκούπα για τους αλλοδαπούς». Έτυχε της κατάλληλης προβολής απο τα ΜΜΕ, βελτιώθηκε η εικόνα της αστυνομίας, είχαν δουλειά οι δημοσιογράφοι κλπ.. Κλούβες, εξακρίβωση στοιχείων, κλαμένα μάτια, απελάσεις...Πραγματικά συγκινητικό το στήσιμο της επιχείρησης «ξεκαθαρίσματος»: από τη μια η μεγαλειώδης δύναμη της κρατικής εξουσίας και από την άλλη ο απροστάτευτος και φοβισμένος άνθρωπος – λάθος – εννοώ αλλοδαπός.
Μετά σκέφτηκα ότι αυτή η νέα στρατηγική κατά της παράνομης μετανάστευσης είναι από την «αριστερή και προοδευτική» κυβέρνηση Χριστόφια. Μετά θυμήθηκα την όντως αποφασιστική Υπουργό Εργασίας για «επανακαθορισμό της στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών». Φυσικά με αυτό το βαρύγδουπο τίτλο υποδηλώνεται πολύ απλά το δόγμα « διώξτε τους ξένους, προέχει η εργασία των ντόπιων».
Αν το διαβάσουμε διαφορετικά θα πούμε το εξής:
«Μηδενική ανοχή στους ξένους»
Ο οικονομικός μετανάστης μη όντας πολίτης του κράτους δεν μπορεί να υποστηρίξει το δικαίωμά του στην εργασία. Η παρουσία του εδώ στηριζόταν αποκλειστικά στην ανοχή και τώρα η ανοχή τερματίζεται. Το κράτος παίρνει μαι σκούπα για να τον εξαποστείλει. Η παρουσία του οικονομικού μετανάστη αποτελεί απειλή για την εργασία του πολίτη. Έτσι καλλιεργείται ένας δυισμός: από την μια η εργασία του πολίτη και από την άλλη η εργασία του μετανάστη. Τέτοιες προσεγγίσεις προάγουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό και μια νέα αντιπαλότητα. Τέτοιες προσεγγίσεις φανερώνουν και το ποιος θα κληθεί να πληρώσει το κόστος της κρίσης, δηλαδή την αθλιότητα της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας θα την πληρώσει ο φτωχός και ο μετανάστης!!!
«Δεν είμαστε όλοι άνθρωποι»

Το γεγονός ότι ο οικονομικός μετανάστης είναι άνθρωπος δε μετρά καθόλου. Εξάλλου και τα ανθρώπινα δικαιώματα μια ρητορία είναι. Γιατί οι μετανάστες δεν μπορούν να επικαλεστούν την ιδιότητά τους ως ανθρώπων για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους. Δυστυχώς οι λέξεις αποκτούν νόημα σύμφωνα με τη βούληση του πιο ισχυρού. Αυτός δίνει το αληθινό νόημα των λέξεων κατά το δικό του συμφέρον.
«Η αντιστροφή της ιστορίας της αριστεράς»
Και έτσι για να θυμόμαστε και λίγη ιστορία: Πριν μερικές δεκαετίες στη θέση των οικονομικών μεταναστών από τρίτες χώρες, βρίσκονταν οι ντόπιοι οικονομικοί μετανάστες – πρώην αγρότες. Αυτοί οι οικονομικοί μετανάστες εντός του κράτους βίωναν όσα βιώνουν σήμερα οι «ξένοι» μετανάστες: χωρίς πολιτικά δικαιώματα, χωρίς καμία προστασία της εργασίας. Το τότε προλεταριάτο που βίωνε ανάλογα φαινόμενα εντός του κράτους, είχε τότε την υποστήριξη της Αριστεράς. Σήμερα η Αριστερά με μια σκούπα στο χέρι καθαρίζει την κοινωνία από τους παράνομους μετανάστες.
«Η ελπίδα»
Το μόνο παρήγορο είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα ελεύθερο κίνημα αντι-εθνικιστικό και αντι- ρατσιστικό και δι-εθνιστικό και φιλ-ειρηνικό , το οποίο μετά τη ρατσιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης Χριστόφια αντέδρασε κατάλληλα με τη σιωπή του.

9 σχόλια:

Aeriko είπε...

kala re megale ma pou zis??

nmz en simera pou ginete touto prama mian fora tin eftoma pou ginete kai kala kamoun kai aman grafis MEN PARAPLIROFORIS TI KOZMO ALLO METANASTIS KAI ALLO PARANOMOS METANASTIS diladi ti 8elis na gemosoume PARANOMOUS metanastes pou o ergodotis ena tous dia osa 8eli AFOU en paranomi kai NA PLOUTIZHS ESI POU EISAI ERGODOTIS kai na trome B**** ,psoume kai elia emis o ergazomenos laos GIATI? giati 8elis ESI na fkalis PANO sti rashi KAI tou PARANOMOU metanasti alla kai pano sti diki m E OI


STIRIZOUME TIN PROSPATHIA POU GINETE KAI EPIZITOUME KALITERES SIN8IKES ERGASIA GIA OLOUS TOUS NOMIMOUS METANASTES KAI OLOUS TOUS KYPRIOUS

andreas f.stavrou είπε...

Εγώ ζω στην Κύπρο. Εσύ;
Η πολιτικη της σκούπας άρχισε πριν τρεις μήνες ως μια απάντηση στην οικονομικη κρίση.
Αυτό που ονομάζει το κράτος παράνομο μετανάστη βρισκόταν και πριν ένα χρόνο σε τούτο τον τόπο και η κυβέρνηση και οι εργοδότες έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα για κανένα από την εκμετάλλευση του μετανάστη.
Τρέφεις την ψευδαίσθηση, εσύ που έχεις συναίσθηση της πργματικότητας, ότι την κρίση θα την πληρώσει μόνο ο μετανάστης; Θα την πληρώσεις και εσύ και εγώ. Η αρχή έγινε.
Απλώς αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και η πλουτοκρατία δε θα πληρώσουν γρόσι, αν και την περιοδο των παχιών αγαλέδων αποκόμιζαν όλα τα κέρδη.
Εντάξει, το παραμύθι πως πληροφόρηση είναι το συμφέρον του δυνατού και των φερεφώνων του, το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία. Φίλε μου, χίλιες φορές με την παραπληροφόρηση παρά με την επίσημη πληροφόρησή σου!!!

Ανώνυμος είπε...

αγάπητέ αντρέα "αριστερα" στην Κύπρο;;

χαχαχα ανέκδοτο.......

ακελ+δησύ=ένωση....

οι "δυτικές" κοινωνίες με την άρχουσα τάξη τους που καταγαμά και του "δυτικούς" έχουν κατασπαράξει όλες τις πρώτες ύλες αυτών των ανθρώπων έχουν καταχρεώσει τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους και όλα όσα παράγουν τα εξάγουν για να εξοφλουν τους τόκους από τα "φιλεύσπλαχνα" δάνεια των δυτικών

όλα τα αγαθά της ινδονησίας της κίνας του βιετνάμ κλπ κλπ καταλήγουν σε μας τους περιούσιους και αυτοί δουλεύουν 18 ώρες τη μέρα για 1 δολάριο την ημέρα

Aeriko είπε...

andrea katalabenw to ediafero sou gia ton plision sou asxetou xromatos kai filis alla katalabenis oti einai paranomo proton to oti briskounde se touti xora kai deftero oti doulefkoun paranoma xoris oraria xoris kinonikes asfalisis xoris na pernoun to katotato mis8o diladi katapatounde tosa polla pou agonistikan genies kai genies gia na ta kerdisoun
ekino pou lalis gia tin ikonomiki xrisi en isxi giati IKONOMIKI KRISI en kai simeni oti en exw EGW na faw alla oti i epixirisis en efkalan kerdi i telos pandon en "zimiomenes" me to na parexis stes epixirisis ftino prosopiko anakapti tin ikonomia ton epixirision.
diladi ESI ti mas sinistas na tous afikoume ? na feroume jialous? na fernoume kai na kamoume kai e3agogi ?? pe m tin isigisi sou

rose είπε...

πάμε όλο και πιο ρατσιστικά και δεν μιλά κανείς - εκτός ορισμενων ελαχιστων εξαιρεσεων...

andreas f.stavrou είπε...

@anathemame
Παράνομοι ήταν και πριν τρία χρόνια.Γιατί τώρα τόση ευαισθησία για την παρανομία;
Ο νόμος είναι στο παρόν το άλλοθι για να τους εξαποστείλουν.Ο πραγματικός λόγος είναι η οικονομική κρίση και όχι η πίστη στο νόμο. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι νομικό.
Εργασιακά δικαιώματα ή εκμετάλλευση των μισθωτών γίνεται όχι μόνο με τους μετανάστες αλλά και με τους Κύπριους. Γιατί δεν τιμωρούνται οι εργοδότες αφού δε σέβονται τίποτε και τιμωρείται το θύμα;
Το κράτος που βγάζει τα διατάγματα για τους κατώτατους μισθούς πόσους έβαλε φυλακή που τα παραβιάζουν;
Το κράτος φίλε μου δε είναι εσένα που να προστατεύσει αλλά το κεφάλαιο. Και ο αντίπαλός σου δεν είναι ο μετανάστης αλλά εκείνοι που κατέχουν τον πλούτο και την εξουσία και τα παίρνουν όλα για πάρτι τους και σένα σου δίνουν ψύχουλα.
Ο μετανάστης και εσύ και εγώ είμαστε τα θύματα μιας κρίσης που δημιούργησε η πολιτική και η οικονομική ολιγαρχία και αντί να αναλάβει να πληρώσει η ίδια το κόστος, θα το φορτώσει στους φτωχούς και στους μισθωτούς.
Η απάτη είναι να πιστεύεις ότι με τη θυματοποίηση του μετανάστη θα γλυτώσεις εσύ!!! Και όμως ήδη συνειδησιακά δέχτηκες ότι θα την πληρώσουν οι κάτω.
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι όπως εμάς. Τούτος ο τόπος μπορεί να τους θρέψει.Τα λεφτά υπάρχουν και τα κατακρατούν εκείνοι που τους εκμεταλλεύονταν τόσα χρόνια.
Στη χειρότερη περίπτωση τα έξοδα να τους ανακαλύψεις και να τους στείλεις πίσω στην πατρίδα τους εν παραπάνω από να τους ταίζεις δωρεάν για ένα χρόνο.
Τι εισηγούμαι; Αν ένας πειναμσένος χτυπήσει την πόρτα σου και ζητήσει κάτι να φάει εσύ τι θα κάμεις; Θα του δώσεις ένα πιάτο φαί ή θα του ζητήσεις άδεια παραμονής στην Κύπρο;

andreas f.stavrou είπε...

@rose

Η πλάκα είναι πως η ίδια η κρατική πολιτική ενισχύει την ξενοφοβία και το ρατσισμό.Και τους ίδιους ανθρώπους θα τους ακούσεις με την μεγαλύτερη ευκολία και υποκρισία να αναθεματίζουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό!!!
Έχουν πολλλή πλάκα.Φυσικά το τίμημα που πληρώνουν και θα πληρώσουν οι μετανάστες και οι μισθωτοί είναι πολύ σοβαρό.

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

Η διανοητική εξόντωση του εβραιοσάξονα μισέλληνα Νιμιτς από την ΟΕΑ!

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_6625.html

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία σου παράγραφος τα λέει όλα, Ανδρέα. Η σιωπή είναι τόσο εκκωφαντική που τρομάζει και τον πιο αισιόδοξο. Όταν ξυλοκοπήθηκαν οι Τουρκοκύπριοι μέσα στην καρδιά της Λευκωσίας δεν έγινε καμία καταγγελία και καμία σύλληψη, έστω μέσα στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων. Ποιας "επαναπροσέγγισης" όμως, αναρωτιέται κανείς...Όταν ούτε σε αυτό τον τομέα υπάρχει κινητικότητα, πως περιμένουμε μετά, ότι θα γίνουν σεβαστοί οι μετανάστες; Σε λίγο θα αρχίσει ο κόσμος να πετροβολεί αστυνομικούς, δικαστές, δημοσιογράφους όπως στην Ελλάδα, αγνοώντας, ότι πίσω απ' όλα κρύβονται κυρίως πολιτικοί, αλλά ξέχασα, αυτοί δεν έχουν ευθύνες, έχουν απλά...υπουργεία.