Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Μια δήλωση του Προέδρου Χριστόφια για την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου ή ο ένας εαυτός μου λυπάται και ο άλλος σέβεται

Σε δηλώσεις του που δημοσιέυτηκαν στον τύπο στις 21/3/2009 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:"Έχω εκπλαγεί. Ως πολίτης αντιδρώ γιατί αυτή η απόφαση αποτελεί πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα και του τελευταίου πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπό αυτή την έννοια με θλίβει το γεγονός. Σημείωσε ωστόσο ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".
Τι μας λέει ο Πρόεδρος;
Ως πολίτης λυπούμαι γιατί λυπούνται όλοι οι πολίτες. Αλλά ως φορέας εξουσίας σέβομαι τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.

Αυτές οι προσεγγίσεις είναι η αποθέωση του λαϊκισμού. Τελικά κύριε Πρόεδρε , με ποιους είσαι; Με τους κάτω που αντιδρούν ή με τους πάνω που σέβονται; Γιατί κύριε Πρόεδρε, αντιδράς γιατί δε σέβεσαι την απόφαση. Ή σέβεσαι την απόφαση ως φορέας της κρατικής εξουσίας , οπόταν θα στραφείς εναντίον των αντιδράσεων γιατί σε αμφισβητούν!!! Κάτι που ήδη κάνεις!!! Δε γίνεται , κύριε Προεδρε, να υποστηρίζεις ταυτόχρονα δυο αντίθετες θέσεις!!!
Φυσικά τα γράφει καλύτερα από μένα ο Νόαμ Τσόμσκι:
«Αν και όταν οι άνθρωποι, που ο θεσμικός τους ρόλος τους επιτρέπει να ασκούν εξουσία, διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από το θεσμικό περιβάλλον στο οποίο ανήκουν και γίνουν ανθρώπινα όντα, φορείς ηθικής, τότε θα μπορέσουν να συνενωθούν με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Όσο όμως διαδραματίζουν το ρόλο τους ως άνθρωποι που ασκούν εξουσία, δεν αξίζει τον κόπο να τους απευθύνεις το λόγο. Είναι σπατάλη χρόνου»
Αναγκαστικά λοιπόν δε συνεχίζω, για να μη χάνω την ώρα μου.

10 σχόλια:

Nasos είπε...

μα πρεπει να κρατησει δυο καρπουζια κατω απο τη μασχαλη του. Αυτη του γλυφτη της λαικης γνωμης και αυτη της εξουσιας της οποιας ειναι ο εκφραστης και ο ηγετης ο οποιος εχει αποδειξει αλλωστε οτιδεν δεχεται κριτικη αλλα θελει ν πραττει ωσαν χουντικος (τι τραβεστι αριστερα ειναι αυτη 4 χροναι δεν εχω κατανοησει)!

MARINOS είπε...

Πάντα σας διαβάζω με ενδιαφέρον. Μου αρέσει ο τρόπος που βλέπετε τα γεγονότα και η επιχειρηματολογία σας είναι πάντα άμεση, απλή και πειστική.

Χριστίνα είπε...

Λογική δεν είναι στα αντιπροσωπευτικά συστήματα αυτή η τακτική... το Αρχι-τσογλάνι του Συστήματος, δεν θα σεβαστεί τον εαυτό του; "Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει" έλεγαν και οι παλιοι. Ε, δεν θα ήθελε ο Αρχι-....... του Τόπου να καταρρακώσει το "Ήθος" της Δικαιοσύνης ... καθώς θα τον βολέψει σε μελλοντικά πισωγυρίσματα και κουκουλώματα. Ε, ρε βρόμα και δυσωδία... Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στο Μεγαλείο της!

andreas f.stavrou είπε...

@Nasos
Μερικοί νομίζουν ότι με το λαϊκισμό θα συντηρήσουν τον εαυτό τους στην εξουσία.Φυσικά και είναι απάτη γιατί η εξαπάτηση του πολίτη αναπόφευκτα λειτουργεί σε βάρος του εξαπατούντος. Από την άλλη όποιος δεν έχει πολιτικές προτάσεις, του απομένει ο λαϊκισμός και η σωτηριολογία. Εναντίον αυτών πρέπει να πολεμάμε αδιάκοπα.Τουλάχιστον από αυτοσεβασμό.

andreas f.stavrou είπε...

@MARINOS
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις. Αν δε συνειδητοποιήσουμε ότι "οι κάτω" έχουν κοινά συμφέροντα απέναντι στους "πάνω", θα συνεχίζουν ανενόχλητοι να κυριαρχούν και να μας κατέχουν.

andreas f.stavrou είπε...

@Χριστίνα
Δεν είναι καν αντιπροσωπευτικό το σύστημα. Είναι προ-αντιπροσωπευτικό.Γιατί στο αντιπροσωπευτικό σύστημα ο πολίτης δικαιούται να ελέγχει τον αντιπρόσωπό του. Τέτοιο δικαώμα δεν έχουμε.Εκχωρούμε εν λευκώ τα πολιτικά μας δικαιώματα για πέντε χρόνια σε ένα τρίτο και μένουμε χάσκοντας.
Σε τέτοια συστήματα η διαφθορά είναι συμφυές στοιχείο τους. Γι αυτό όταν τους ακούς να λένε ότι θα πολέμήσουν τη διαφθορά, πρέπει μόνο να γελάς με την κατάντια τους.

Χριστίνα είπε...

Αντρέα, δε διαφωνώ. Θεώρησα πως θα ήταν δυσνόητος ο όρος προ-αντιπροσωπευτικό σύστημα για κάποιους αναγνώστες, καθώς χρειαζόταν διευκρίνιση, γι' αυτό και τον απέφυγα. (Αν και έγραψες για το θέμα αυτό σε παλαιότερες αναρτήσεις). Προσθέτω, λοιπόν, πως μας έχει απομείνει η Κριτική των λόγων και των πράξεων όλων των εξουσιολάγνων. Μια μορφή ελέγχου που κινδυνεύει στις μέρες μας να χαθεί. Και τότε θα οδηγηθούμε σ΄ ένα ολοκληρωτικό πολιτειακό σύστημα, τη Δικτατορία. Τρομακτικό να το συνειδητοποιεί κανείς, αλλά αυτή είναι η τραγική Αλήθεια!

andreas f.stavrou είπε...

@Χριστίνα
Η δικτατορία είναι συνυφασμένη με την ανομιμοποίητη εξουσία κατά τη διάρκεια της συγκρότησης του έθνους - κράτους.
Η αναδόμηση του έθνους-κράτους και η σταδιακή αποδυνάμωσή του, τα διαχειριστικά πολιτειακά μοντέλα που προωθούνται, η οικονομική κρίση, η κοινωνική διαφοροποίηση δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες μορφές τυραννίας δεδομένου ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες.

koutso είπε...

Δεν με εκλπήττει αυτή η συμπεριφορά του Chrisττόφκια.Πρέπει να παραδεκτώ ότι καλύτερη περιγραφή απο αυτη του Νάσου για τον ηγέτη του φιλολαϊκού κόμματος δεν διάβασα.
Ανδρέα τα λόγια σου είναι σοφά και μετρημένα τόσο που δεν επιδέχονται σχεδόν όυτε μιά άνω τελεία......

Ανώνυμος είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風