Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

A. Kυπριανού, Γ.Γ. του ΑΚΕΛ: "Διεκδικούμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους" ή οι λίγοι παίρνουν το χρήμα και οι πολλοί καταναλώνουν ελπίδα

Μιλώντας ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στη Λευκωσία και με την ευκαιρία των ευρωεκλογών είπε: «Είμαστε εμείς που διεκδικούμε για τους πολίτες, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους» (Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , 11/5/2009 ).
Αν το καλοσκεφτείς, έχει δίκιο. Τι εννοώ;
Δεν διεκδικεί για τους λίγους. Σωστό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ στις 11/5/2009 η κυβέρνηση Χριστόφια με τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2009 χρύσωσε κυριολεκτικά 48 υψηλόμισθους κυβερνητικούς αξιωματούχους – Γενικούς Διευθυντές, Δικαστές,κ.α. Τριπλασίασε τα έξοδα παραστάσεώς τους. Μάλιστα τροποποίησαν τη νομοθεσία, ώστε τα έξοδα παραστάσεως να θεωρούνται και συντάξιμα.Το όφελος γι αυτούς τους υψηλόβαθμους αξιωματούζους υπολόγιζεται σε 300.000 ευρώ!!!
Και όλα έγιναν στα κρυφά, κανένας δεν πήρε είδηση. Όλοι σιώπησαν, ο νόμος της μαφίας.
-Φυσικά ούτε κουβέντα στα προεκλογικά τους προγράμματα, τα συμβόλαια με το λαό.
-Και καμία ευαισθησία για τις δυσκολίες του κόσμου εν όψει της οικονομικής κρίσης.
-Οι λαλίστατοι βολευτές ψήφισαν σε μια «αστραπιαία ψηφοφορία».Τα ΜΜΕ δεν πήραν είδηση.
- Ο ΟΕΒ, που μονίμως διαμαρτύρεται για τις δαπάνες του δημοσίου, σιώπησε και αυτός. Έχει αδυναμία στα golden boys.
-Η ΠΑΣΥΣΥ κατάπιε και αυτή τη γλώσσα της.
Γιατί σιώπησαν όλοι; Γιατί όλοι θα κερδίσουν από αυτή την πρωτοφανή και σκανδαλώδη ενέργεια της κυβέρνησης είτε στο προσκήνιο είτε στα παρασκήνιο.
Και οι βολευτές τι έχουν να κερδίσουν;
Μα γιατί οι βολευτές που ενέκριναν τη σκανδαλώδη αύξηση, κυρίως φρόντιζαν για τους εαυτούς τους. Γιατί; Από καταβολής κυπριακού κράτους οι βουλευτές διεκδικούν να παίρνουν τόσα όσα οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Και διαχρονικά αύξαναν τα εισοδήματα των δικαστών, ώστε στη συνέχεια να καρπωθούν και οι ίδιοι οι βουλευτές!!! Γι αυτό και όλοι σιώπησαν.

Έχει δίκιο λοιπόν ο κ. Κυπριανού όταν λέει ότι δε διεκδικεί για τους λίγους. Γιατί οι λίγοι τα παίρνουν, βολεύονται κανονικά και με τις ευλογίες του κ. Κυπριανού. Και αφού τα παίρνουν, τι να διεκδικήσεις γι αυτούς;
Ο κ. Κυπριανού λοιπόν διεκδικεί για τους πολλούς. Πολύ λογικό. Αφού φροντίζει η πολιτική ολιγαρχία να τους αφαιμάσσει μόνιμα, να τους έχει στερημένους, μετά αυτοί που τους αφαίμαξαν, τους πωλούν ελπίδα!!!
Οι λίγοι λοιπόν αρπάζουν το χρήμα και οι πολλοί πληρώνουν και εισπράττουν διεκδικήσεις, δηλαδή ευχολόγια-παρηγοριά για ένα άδηλο μέλλον που ποτέ δεν έρχεται και γι αυτούς, λόγια ελπίδας αντιστύλι για τους πονεμένους.

Κάτι είναι και αυτό. Άλλο το "σκάσε και πλήρωνε" και άλλο το "σκάσε, πλήρωνε και έλπιζε".

2 σχόλια:

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Και πολύ λίγα τους έγραψες. Εδώ πρόκειται για μια εξόφθαλμη περίπτωση συνομωσίας των κατεστημένων. Μέσα σε ένα χρόνο, η κυβέρνηση του Χριστόφια έδωσε επιπλέον 250 εκατομμύρια στους ντιβέλοπερ και πάει να δώσει το τετραπλάσιο ποσό για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου Πόλεως Χρυσοχούς.

Ενόσω δεν υπάρχει πόθεν έσχες θα έχουμε πανταχόθεν αίσχη.

andreas f.stavrou είπε...

Αποκλείεται η πολιτική και οικονομική ολιγαρχία να δεχτεί πόθεν έσχες.
Το ζήτημα είναι οι πολίτες να διεκδικήσουν να ελέγχουν τις αρχές εφόσον είναι, όπως λενε, αντιπρόσωποί τους.