Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ευρωκοινοβούλιο: από το φακέλωμα των πολιτών στον ολοκληρωτικό έλεγχο ή ποιος εκτρέφει το φασισμό

Στις 12 Δεκεμβρίου 2007 το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμά του υποστήριζε ότι στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας κουρελιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου σε συνθήκες έλλειψης διαφάνειας, δημοκρατικής λογοδοσίας και δικαστικού ελέγχου.
Το Ευρωκοινοβούλιο στις 17/12/2008, μετά από έκθεση του Ιταλού ευρωβουλευτή Giusto Catania, διαπίστωνε πως για την εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών μέτρων στην Ευρώπη καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ειδικότερα σε πολλές περιπτώσεις τα κράτη - μέλη αποδέχτηκαν την υποβάθμιση της ιδιωτικής ζωής , της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της απαγόρευσης των διακρίσεων.

Και ενώ οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τα κράτη –μέλη ότι δεν αποδέχονται έλεγχο των πολιτικών και των πρακτικών τους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές «φροντίζουν» για την ομαλή παραβίασή τους.

Έτσι, στις 23 Απριλίου του 2009 εγκρίνουν την προώθηση νέων τρομο-μέτρων για πιο αποτελεσματικό φακέλωμα των πολιτών με κριτήριο τη φάτσα τους»!!!
Ακόμα οι κύριοι ευρω-βουλευτές , σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ( 7/5/2008 ) , αποφάσισαν νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπηρεσιών και επικοινωνιών. Με το νέο πλαίσιο ουσιαστικά περιορίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο ή όπως σημειώνει η εφημερίδα στον τίτλο της «ευρωθηλιά στα δικαιώματα». Με πρόσχημα πάλι την ασφάλεια επιβάλλονται περιορισμοί στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των χρηστών.

Κοντά σε αυτά , τα ευρω-φασιστικά, και τα κόμματα στην Κύπρο έχουν την απαίτηση να πάρουν τους εκλογικούς καταλόγους από το κράτος παρά την αντίθετη άποψη της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και γιατί τα κόμματα να πάρουν τους εκλογικούς καταλόγους; Για να φακελώνουν τους πολίτες; Αν θέλουν ψήφους, να αποταθούν στον κάθε πολίτη προσωπικά ή με άλλο τρόπο μαζικής επικοινωνίας. Τα προσωπικά μου στοιχεία δε δικαιούνται να τα έχουν και να γράφουν δίπλα από το όνομά μου αν είμαι δικός τους ή όχι. Και να βάζουν και τα στελέχη τους να χαφιεδίζουν τους πολίτες.
Οι ευρω-ηγεμόνες και οι τοπικοί ηγεμόνες αγωνίζονται απεγνωσμένα να ελέγξουν με αστυνομικές και φασιστικές μεθόδους τους πολίτες τους. Γιατί αυτούς θεωρούν ότι είναι ο εχθρός τους. Με άμετρη υποκρισία και διγλωσσία «παίζουν» με την ελευθερία των πολιτών και από την άλλη ζητούν αναιδώς την ψήφο τους για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το «θεάρεστο»έργο τους.
Ευρω-φασισμός είναι η προωθούμενη διαδικασία ολοκληρωτικού ελέγχου της ζωής των πολιτών με σημείο αιχμής τη σύγχρονη τεχνολογία από την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής βρίσκεται η δημοκρατική λογική για την οποία το κύριο ζητούμενο δεν είναι ο έλεγχος των πολιτών από την εξουσία αλλά ο έλεγχος της εξουσίας από τους πολίτες. Αν υπάρχουν υποψηφίοι που εισηγούνται τρόπους ελέγχου των ιδίων, των κομμάτων τους, του ευρωκοινοβουλίου από τους πολίτες, τότε ψηφίστε τους. Σε αντίθετη περίπτωση μη τους νομιμοποιήσετε στην εξουσία με την ψήφο σας για να σας υποδουλώσουν με ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ελέγχου της ζωής σας. Αντισταθείτε.

5 σχόλια:

Christos Tryfonos είπε...

Στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας αναφέρονται τα Ευρωπαϊκά κόμματα που τάχτηκαν υπέρ αυτής της απόφασης;

andreas f.stavrou είπε...

Ναι, αναφέρει το Λαικό κόμμα καιτη πλειοψηφία των σοσιαλιστών και των φιλελευθέρων.

koutso είπε...

Πολύ φοβούμαι ότι θα οδηγηθούμε σ'ένα άλλο είδος δικτατορίας,αυτή τη φορά πολύ πιό επικίνδυνης γιατί θα είναι αόρατη η παρακολούθηση. Τουλάχιστον πριν ήξερες απο ποιούς έτρωγες ξύλο και οι δικτάτορες είχαν πρόσωπο.Που θα αποταθείς να βρείς το δίκιο σου μετά όταν το ίδιο το κράτος θα μεταχειρίζεται τους πολίτες έτσι?Στο παρακράτος?

andreas f.stavrou είπε...

@Koutso
H χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας από το κράτος για επιτήρηση των πολιτών με πρόσχημα την ασφάλεια δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την εκφασιστικοποίηση της κοινωνίας.
Συμφωνώ μαζί σου ότι η τωρινή κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την ελευθερία του ανθρώπου.

Άγνωστος Χ είπε...

Υποκλιθείτε στο ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ!!!!!!
@ κουτσο
"Παρακράτος", ίσως όχι, γιατί έχει διαφορετική εννοιολογική σημασία. Μάλλον "τρομοκρατία". Έτσι το αποκαλούν οι ιμπεριαλιστές χρόνια τώρα για την εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων. Στις μέρες μας συνεχίζεται να χρησιμοποιείται από τα κράτη "βιαστές" των λαών για να περιορίσουν την ανάγκη του για ελευθερία. Θα σε "στιγματίσουν και θα σε χειραγωγήσου"ν με "πρόσχημα την ασφάλεια" όπως ορθά τόνισε ο οικοδεσπότης, "την ασφάλειά τους, αλλά άκου προσεκτικά...και τη ΔΙΚΗ σου"