Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Το ρουσφέτι, η ανομία και η διαφθορά κομμάτων και πολιτικών ή με ποιο σκεπτικό αυτο-αθωώθηκα

Δυο ειδήσεις με χρονική απόσταση δημοσιεύτηκαν στον τύπο. Και οι δυο αφορούν το ρουσφέτι, την αστυνομία τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Η μια είδηση: εδώ κλαίμε
Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης, σε απαντητική επιστολή του προς το βουλευτή του ΔΗΣΥ Τάσο Μητσόπουλο, ημερομηνίας 19 Δεκεμβρίου 2008 (ΠΟΛΙΤΗΣ 24/1/2009), ανέφερε ότι «από παγκύπριο έλεγχο που έγινε στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, δεν εντοπίστηκε να έχει υποβληθεί και να διερευνήθηκε οποιαδήποτε καταγγελία δυνάμει του άρθρου 105Α του Ποινικού Κώδικα, από την έναρξη της ισχύος του τροποποιητικού νόμου αρ.27(1)2001 μέχρι σήμερα. Με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω νόμου, όποιος αποπειράται να επηρεάσει πρόσωπο ή πρόσωπα για να πετύχει ρουσφέτι ή όποιος διενεργεί πράξη ρουσφετιού είναι ένοχος ποινικού αδικήματος, το οποίο τιμωρείται, μεταξύ άλλων και με φυλάκιση. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Μητσόπουλου, ο κ. Χρυσοστομίδης υποστήριζε ότι παρά τη μη διατύπωση καταγγελιών η νομοθεσία δεν έχασε τη χρησιμότητά της, υποδεικνύοντας ότι η νομοθεσία δίνει το σαφές μήνυμα της απαξίας και της καταδίκης κάθε νοοτροπίας ρουσφετιού και περαιτέρω αποτελεί, ως εκ τούτου, όπλο πρώτης γραμμής για κάθε ενδεχόμενο αποδέκτη επηρεασμού, ώστε να αποσοβεί οποιαδήποτε τέτοια προσέγγιση εν τη γενέσει της και πριν εκδηλωθεί».
Η άλλη είδηση:
εδώ γελάμε
Στις 9/2/2009 δημοσιεύτηκαν και τα ακόλουθα στην εφημερίδα Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και κάτω από τον τίτλο «Μπήκαν τα κόμματα στο χορό των μετακινήσεων αστυνομικών»: «Παράλληλα το παρασκήνιο για το ποιος θα πάει πού οργιάζει και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κινήσει γη και ουρανό είτε για να μη μετατεθούν είτε για να τοποθετηθούν σε πόστα της αρεσκείας τους. Χαρακηριστική είναι η περίπτωση αξιωματικού για τον οποίο όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα έχουν ενδιαφερθεί ώστε να μη μετακινηθεί. Δέκτες παρεμβάσεων είναι τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας».
Το συμπέρασμα:
εδώ αυτο-φτυνόμαστε
Οι νομοθέτες ( κόμματα, βουλευτές) και οι φύλακες των νόμων (κυβέρνηση, αστυνομία) παραβιάζουν ασύστολα τους νόμους που οι ίδιοι έφτιαξαν. Αυτονόητα σύμφωνα με το νου τους, αφού πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι υπεράνω του νόμου και απλώς ισχύουν για τον «ηλίθιο όχλο».
Και επειδή δεν καταγγέλουν τον εαυτό τους στον εαυτό τους, βγαίνει και ο Υπουργός και λέει πως δεν έγιναν καταγγελίες!!! Και τονίζει και τη χρησιμότητα της νομοθεσίας!!! Δηλαδή περιπαίζουν τους πολίτες ανερυθρίαστα.
Και καλά, η δουλειά των ρουσφετολόγων είναι να περιπαίζουν τον κόσμο. Η δουλειά του κόσμου είναι να περιπαίζεται από τους ρουσφετολόγους;

Μάλλον μέσα στο κλίμα της ανεκτικότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ειρήνευσης τα ερωτήματά μου είναι άκαιρα. Υποσκάπτουν τις νέες αξίες της τοπικής και διεθνούς ηγεμονίας. Συγχωρέστε με. Ως ένας ταπεινός δούλος θα υποταχθώ στη βούληση σας. Θα αυτοκαταγγελθώ και θα αυτομαστιγωθώ για να λυτρωθώ και να εξιλεωθώ.
Α, ξέχασα. Και θα βγάλω και μια ανακοίνωση που θα με αθωώνω!!! Όπως ακριβώς έκανε και ο κύριος Χρυσοστομίδης!!!

6 σχόλια:

rose είπε...

:-)

Ανώνυμος είπε...

ο κάθε βολευτής υπουργάρα ανώτερος αρχιμπατσίδιο κλπ κλπ φωνάζουν μαζί

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

γαμώ το κράτος γαμώ......

πολύ εύστοχες οι παρεμβάσεις σου αγαπητέ αντρέα! συγχαρητήρια!!

κάτι όμως πρέπει να γίνει επιτέλους........ κάτι τις ρε γ)((&&&^& το

MARINOS είπε...

Το κακό είναι ότι όλοι μας διαπιστώνουμε την κρίση των θεσμών που ζούμε, αλλά κανένας από μας δεν βλέπει το φως στην άκρη της σήραγγας..!

Ανώνυμος είπε...

οκ μαρίνο, εξ όσων γνωρίζω έχεις τελειώσεις νομική έχω να σου εξιστορήσω απίστευτες ιστορίες αλλοτρίωσης του κωλοκράτους μας

αν θέλεις έλα σε επικοινωνία στο osr55@hotmail.com

έχω πολλές σκέψεις για να βρεθεί φως στο τούνελ και να μην μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις

ήδη μέσω των μπλοκ προσωπικά έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους που ενδιαφέρονται έχου διοργανωθεί πορείες και όχι μόνο

andreas f.stavrou είπε...

@ Μαρίνο
Φώς δεν μπορεί να προέλθει από τους διαφθορείς.Αυτοί θα έπρεπενα καταδικαστούν για πολιτικά εγκλήματα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολιτικό δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

"Το κακό είναι ότι όλοι μας διαπιστώνουμε την κρίση των θεσμών που ζούμε, αλλά κανένας από μας δεν βλέπει το φως στην άκρη της σήραγγας..!"

εξ ιδίον κάποιοι κρίνουν τα αλλότρια

πολύ απλά γιατί δεν νοιάζονται πραγματικά να κάνουν πράξεις πέραν των έπεων πτερόεντων......

όλα κρίνονται από τις πράξεις και όχι από τα λογάκια του αέρα