Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

Πολιτική διαφθορά: ένα "χαστούκι" προς τα κόμματα από τη Γενική Ελέγκτρια και η ανυπέρβλητη κομματική παχυδερμία

Η Γενική Ελέγκτρια σε επιστολή της προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών ( 31/12/2008)και και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών (17/2/2009)ζητά να εξαιρεθεί ο Γενικός Ελεγκτής από την προτεινόμενη διαδικασία ελέγχου της χρηματοδότησης των κομμάτων «τόσο για λόγους αρχής όσο και για λόγους ουσίας».
Και γιατί ζητά να την αφήσουν έξω από αυτό το κομματικό παιγνίδι;
1.Αμφισβητεί την «αποτελεματικότητα του ελέγχου» που προτείνεται αφού δεν θα υπάρχει «λογιστικό σύστημα με ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες να διασφαλίζουν ότι όλα τα σχετικά έσοδα και έξοδα καταγράφονται πλήρως και με ακρίβεια στα λογιστικά βιβλία και να τηρούνται όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία για τον σχετικό έλεγχο».
2.Δε θέλει να είναι συνένοχη σε μια νομοθετική ρύθμιση εξαπάτησης των πολιτών με την έννοια ότι «ενδέχεται να δίνουν και λανθασμένα μηνύματα προς τους πολίτες, ότι υπάρχουν ικανοποιητικές σχετικές νομοθετικές πρόνοιες και έλεγχος, ενώ δεν θα είναι πλήρεις»
3.«Δεν θα κατοχυρώνεται η διαφάνεια και δεν θα αποτελούν αποτρεπτικό μέτρο κατά του φαινομένου της διαφθοράς»
Ποια είναι η ουσία του ζητήματος;
Τα κόμματα δε θέλουν έλεγχο στα οικονομικά τους και θέλουν να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση της αδιαφάνειας, του παρασκηνίου, της συνναλλαγής, της πολιτικής διαφθοράς.Όμως πιέζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια για να θεσπιστούν διαφανείς διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών.
Οι κομματάρχες λοιπόν σκέφτηκαν να κάνουν μια νομοθεσία «εικονικού ελέγχου» των οικονομικών των κόμματων για να ρίξουν στάχτη και στα μάτια του κόσμου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.Και έτσι να συνεχίσουν πια ανενόχλητοι τις συναλλαγές τους και τη διαφθορά τους.
Η Γενική Ελέγκτρια, την οποία ήθελαν τα κόμματα να χρησιμοποιήσουν ως μέσο ουσιαστικά για νομιμοποίηση της διαφθοράς , είπε τους να την αφήσουν ήσυχη για λόγους αρχής και ουσίας.
Φυσικά τα κόμματα ούτε που θα συγκινηθούν. Θα βρουν κάποιους άλλους να αναλάβουν τον «εικονικό έλεγχο» της χηματοδότησης των κομμάτων.Και οι πρόθυμοι είναι πολλοί: δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και όλων των υψηλών ιδανικών , εννοείται της μάσας.
Εγώ λοιπόν έστειλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (
cao@audit.gov.cy) το ακόλουθο μήνυμα στη Γενική Ελέγκτρια:
Σας συγχαίρω για τη στάση που τηρείτε στο θέμα του ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων. Σε ένα γενικευμένο κλίμα σήψης και διαφθοράς είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι κάποιος αξιωματούχος του κράτους αντιστέκεται και αρνείται να ταυτιστεί με απαράδεκτες καταστάσεις επικαλούμενος «λόγους αρχής και ουσίας».
Ως πολίτης νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω την υποστήριξή μου για την έντιμη στάση σας και να σας ευχαριστήσω γιατί συντηρείτε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Με εκτίμηση
Αντρέας Φ. Σταύρου

Υ.Γ. Ο καθένας έχει υποχρέωση να στηρίζει τα άτομα εκείνα τα οποία με την στάση τους εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Στείλε λοιπόν και εσύ ένα μήνυμα στήριξης στη Γενική Ελέγκτρια ή ένα μήνυμα επίκρισης στα κόμματα και τους κομματάρχες. Έτσι θα συμβάλεις αποφασιστικά στη διαδικασία αυτο-εξευτελισμού των κομμάτων!!!

5 σχόλια:

rose είπε...

σπουδαία ιδεα!
ΆΣΕ ΠΟΥ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ

andreas f.stavrou είπε...

@ rose
Τα κόμματα θεωρούν ότι όποιος δεν τους υπηρετεί είναι αντίπαλος.
Επειδή η γενική ελέγκτρια, έδωσε δείγματα αρκετά γραφής με τη στάση της στο θέμα της πολιτικής διαφθοράς, καλό είναι να μη βιώνει την απεραντοσύνη της μοναξιάς και να παραιτηθεί από την προσπάθειά της.
Αν θέλεις, σε αυτή τη σύγκρουσή της με τα κόμματα, τη στηρίζουμε.Αυτό είναι το νόημα.Ας κάνουμε λοιπόν κάτι και εμείς για το συμφέρον όλων.

osr είπε...

αγαπητέ αντρέα αυτό είναι μια ιδέα που μπορεί να προσφέρει πολλά αν γίνει σε πιο μαζική μορφή

και μάλιστα πάρει ανάλογη δημοσιότητα

είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί

τελικά θα γίνει η συνάντηση στην .....γιάφκα;

σου έστειλα e mail με όλες τις πληροφορίες για επικοινώνία


και αντρέα.....χαλαρά

ας μην δίνουμε διαστάσεις που δεν υπάρχουν σε οτίδήποτε

τελικά μπορεί να πιουμε απλά τον καφέ ή το τσάι μας

andreas f.stavrou είπε...

@OSR
Για τη συνάντηση είναι εντάξει.Κανονίστε και στείλτε μου μήνυμα.

聖諭 είπε...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城