Σάββατο 21 Μαΐου 2011

22Μαίου 2011:Η μεγάλη γιορτή των ολιγαρχικών στην Κύπρο

Αφού η κομματική ολιγαρχία συνεπικουρούμενη από την οικονομική ολιγαρχία και τα ΜΜΕ, βομβάρδισαν για μήνες τον «όχλο» με τις αερολογίες τους, τα κατασκευασμένα ψευτο-διλήμματα, τις εικονικές διαμάχες, ήλθε η ώρα να «ακούσουν τα νομίσματα να πέφτουν πάνω στο τραπέζι».
Τώρα οι ολιγαρχικοί άρχισαν άλλο τροπάριο: αύριο – ημέρα των εκλογών – είναι η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας!!!

Ποιας δημοκρατίας ρε ανίδεοι; Πόση υποκρισία που ούτε το αυτονόητο δεν μπορείτε να αποδεχθείτε, ότι δηλαδή είστε ολιγαρχικοί;

Φυσικά αύριο, 22 Μαίου 2011 είναι η μεγάλη γιορτή των ολιγαρχικών στην Κύπρο. Εναγωνίως προσδοκούν να εξασφαλίσουν τη νομιμοποίηση στην εξουσία για μια ακόμα πενταετία.

Τι είναι αυτό που κάνουν οι ολιγαρχικοί –όλων των αποχρώσεων- μέσω της εκλογικής διαδικασίας;

Ουσιαστικά υποχρέωνουν τον πολίτη κάθε 5 χρόνια να εκχωρεί τα πολιτικά του δικαιώματα σε έναν τρίτο πρόσωπο και ο ίδιος να παραμένει αιωνίως χωρίς πολιτικά δικαιώματα, δηλαδή να είναι ιδιώτης.

Διαφορετικά, η ολιγαρχική τάξη υποστηρίζει το δόγμα: έχεις ένα πολιτικό δικαίωμα, δηλαδή να μην έχεις κανένα πολιτικό δικαίωμα. Γι αυτό και κάθε 5 χρόνια πρέπει να το εκχωρείς στα ολιγαρχικά κόμματα ή πρόσωπα.

Γι αυτό και η ψήφος στις ολιγαρχίες έχει απλώς νομιμοποιητικό χαρακτήρα στην εξουσία των αντιμαχομένων ολιγαρχικών. Η ψήφος είναι αδύνατο να είναι «κριτική» - όπως αφελώς κάποιο διατυμπανίζουν- ή συμμετοχική – αφού η συμμετοχή σου στις εκλογική διαδικασία ουσιαστικά εκφράζει τη συναίνεσή σου για αποκλεισμό σου από την πολιτική - ή ακόμα και εκ-λογική - η ψήφος δεν προέρχεται εκ- λόγου αλλά εκ προπαγάνδας.

Λένε κάποιοι ότι τουλάχιστον μια φορά κάθε 5 χρόνια οι πολίτες είναι ελεύθεροι.
Αυτό συνιστά πολιτική βλακεία. Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος που πολιτικά είναι πολιτικά κατακτημένος για 5 χρόνια, ξαφνικά να απελευθερωθεί για μια ημέρα. Γι αυτό ακριβώς και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προδιαγεγγραμμένο πριν καν γίνουν εκλογές λόγω του συνεχους και ασφυκτικού ελέγχου που ασκούν οι ολιγαρχικοί στους πολίτες:
τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες της είδησης και της προπαγάνδας, το ιδωτικό κεφάλαιο ως ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής και τα κόμματα ως ιδιοκτήτες της κρατικής εξουσίας.
Όλοι αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους ως ειδικούς, ιεραρχικά τοποθετούνται υπαράνω και εκλαμβάνουν τον «όχλο» ως μια μάζα από ηλίθια ανθρωπάκια, τα οποία ανταγωνίζονται να κατευθύνουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Οι ολιγαρχικοί απεχθάνονται την πολιτική ισότητα και την πολιτική ελευθερία.
Γιατί αυτά θα επιφέρει και το θάνατο τους. Έτσι στις εκλογές αναφέρονται σε γενικές αρλουμπολογίες χωρίς περιεχόμενο, παρουσιάζονται ως σωτήρες, ως εθνοσωτήρες, ως οικονομο-σωτήρες, καταφεύγουν στο παρελθόν το οποίο προσαρμόζουν στις τωρινές τους ανάγκες, προσφέρουν κούφια ελπίδα.Η αγαπημένη τους λέξη είναι η δύναμη την οποία χρησιμοποιούν χωρίς να ντρέπονται. Η ελευθερία και η ισότητα τους τρομάζει και τις αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Οι ολιγαρχικοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Η δουλειά του κάθε εξουσιολάγνου είναι να εξουσιάζει μονίμως και να ικανοποιεί την απληστία του.

Το ζήτημα είναι άλλο: γιατί οι πολίτες αποδέχονται να εξουσιάζονται και να αντιμετώπιζονται από τους εξουσιαστές ως ηλίθια ανθρωπάκια;

Η αποχή και η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν είναι ένα τυπικό ή ασήμαντο θέμα. Ουσιαστικά αντικατοπτρίζει δυο διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις: από τη μια οι δημοκρατικοί και από την άλλη οι ολιγαρχικοί. Σίγουρα οι ολιγαρχικοί σήμερα επικρατούν ολοκληρωτικά.Η αντίστροφη μέτρηση όμως άρχισε. Και το γνωρίζουν πολύ καλά.

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΑΠΛΗΣΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας» και αφού αυτοί οι... κύριοι, υποκρίνονται αυτό και μόνο καταδεικνύει τη δειλία αλλά και την αδυναμία τους!
Ακόμη, είναι ευρέως γνωστόν ότι υπάρχει μια τραγική αντίθεση ανάμεσα στα λόγια και στα έργα αυτών των ανθρώπων, οπότε θα μπορούσε κανείς εύστοχα να τους χαρακτηρίσει υβριστές και αλαζόνες. Η ιστορία μας απέδειξε ότι κάθε υπέρβαση του μέτρου τιμωρείται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

andreas f.stavrou είπε...

Δεν είναι απλώς υποκρισία, είναι απάτη.Και κάποτε θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Ότι αυτός που εξαπατά το λαό δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης, είναι απλώς ένας κοινός απατεώνας.
Υβριστές είναι αν και θεωρούν την ύβριν τους ως προσφορά προς το λαό.Η μονη τιμωρία τους είναι η συνειδητοποίηση των πολιτών.

yiotisthoughts.wordpress.com είπε...

Ίσως βέβαια να μας έχουν αναπτύξει και μια φιλοσοφία εκχώρησης της δημοκρατικής μας εξουσίας, σε βαθμό που πλέον να μη μπορούμε πραγματικά να εφαρμόσουμε την αμεσοδημοκρατία.

Δες και εδώ την άποψή μου:
http://wp.me/p1jgWz-2E

Ανώνυμος είπε...

Πλήρης εξευτελισμός των κομμάτων ή προσπάθεια εξευτελισμού του πολίτη από πολιτικάντηδες και ΜΜΕ;Να παρακολουθείς στο κρατικό κανάλι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ που προσπαθούν να βρουν τη΄θεραπεία" στην ¨αρρώστεια¨ αποχή ανακαλύπτοντας ότι φταίνε τα κόμματα και οι πελατειακές σχέσεις που προάγουν!Έχω μείνει αναυδη.Πρέπει να νόμιζα ότι ζούσα εδώ τα τελευταία χρόνια.Πρέπει να βρω γιατρό.Να τον συμβουλευτώ.Τι μπορώ να κάνω;Να αρχίζω να ουρλιάζω από απόγνωση γιατί πάνε να με τρελλάνουν ή να προσπαθήσω να απαλλαγώ με κάθε τρόπο απο τους τρελλους που παρελαυνουν από τα κανάλια;

andreas f.stavrou είπε...

@Ανώνυμος
Το είδα.Φαίνεται ότι η ολιγαρχία - κόμματα,πολιτικοί και ΜΜΕ- αποφάσισαν να αναστοχαστούν για να βρουν λύση!!!Και το πιο εκπληκτικό να ακους ανθρώπους που υπηρέτησαν και εξέθρεψαν αυτό το καθεστώς, να ασκούν τόσο εύκολα κριτική, φτύνοντας στα μούτρα τους. Τόσο αδίστακτοι είναι. Και μάλιστα με διακομματική συναίνεση οι άθλιοι.
Το επόμενο στάδιο της αυτοκριτικής τους είναι να κηρύξουν επανάσταση εναντίον του εαυτού τους και εγκαθιδρύσουν τυραννικό καθεστώς!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ.ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΝΑ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

andreas f.stavrou είπε...

Δεν πήραν καμία απάντηση,ήθελαν νομιμοποίηση και την κέρδισαν.Η απάντηση θα είναι πολύ πιο επώδυνη και δε θα δοθεί μόνο από εμάς στην Κύπρο.

the Idiot Mouflon είπε...

Εγώ πάντως... από την όλη υπόθεση... κέρδισα 50 ευρώ!

TRELLOS είπε...

Όλη η πολιτική σκηνή μια παρέα.Απομυζώ για να υπάρχω.Η συνεχώς αυξανόμενη αποχή είναι καλό σημάδι πάντως αν οι απέχοντες ξέρουν γιατί απέχουν.