Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Βρετανία: καθολική επιτήρηση των πολιτών και η ανακάλυψη των εν δυνάμει παιδιών - τρομοκρατών ή η αναβίωση του μεσαίωνα

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία , όπως είναι γνωστό, πρωτοστατούν στον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Με επίκληση της δήθεν ασφάλειας των πολιτών άρχισαν να συρρικνώνουν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών με ποικίλα συστήματα παρακολούθησης.
Η έννοια της πρόληψης έγινε «το ευαγγέλιο» της διεθνούς ηγεμονίας:
-προληπτικός πόλεμος
-προληπτικός θάνατος
-προληπτικές συλλήψεις
-προληπτικά βασανιστήρια
-προληπτικές παρακολουθήσεις
Η πρόληψη στο όνομα της ασφάλειας τέθηκε πιο ψηλά από την ανθρώπινη ύπαρξη. Ή η ανθρώπινη ύπαρξη είναι υποδιέστερη από την ασφάλεια της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας.
Στα πιο πάνω πλαίσια εισάγεται η καθολική επιτήρηση των πολιτών της ΕΕ, ο χαφιεδισμός, το φακέλωμα, η αστυνόμευση σε βάρος της ατομικής ελευθερίας των πολιτών. Όλοι οι πολίτες θεωρούνται ύποπτοι και γι αυτό όλοι επιτηρούνται.
Στην Ευρώπη, η Βρετανία σέρνει το χορό της πρόληψης με πληθώρα αποτυχημένων προγραμμάτων. Και αφού τα αποτυχημένα της προγράμματα σε βάρος της ανθρώπινης ελευθέριας, τα αναγορεύσει σε πετυχημένα, τα μεταπωλεί στις άλλες χώρες στα πλαίσια της εναρμόνισης, με το αζημίωτο φυσικά.
Σε αυτά τα πλαίσια, η κυβέρνηση του αυτοαποκαλούμενου σοσιαλιστή Μπλερ αποφάσισε το Μάρτιο του 2007 να προωθήσει νέα προληπτικά προγράμματα. Ανάμεσα στα άλλα ήταν και ένα πρόγραμμα πρόληψης της εγκληματικότητας των παιδιών.Δηλαδή θα έθεταν τα μικρά παιδιά υπό στενή παρακολούθηση από την ημέρα της γέννησής τους για να διαπιστώσουν ποια έχουν «ροπή προς το έγκλημα»!!!
Το πρόγραμμα λοιπόν αυτό εφαρμόστηκε και σύμφωνα με την «Ιντιπέντεντ» 200 παιδιά - ορισμένα από αυτά είναι μικρότερα των 13 χρόνων – βρίσκονται στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών γιατί θεωρούνται από την αστυνομία εν δυνάμει τρομοκράτες!!! Δηλαδή αυτά τα παιδιά , λένε, έχουν αναπτύξει αποκλίνουσα συμπεριφορά με εξτρεμιστικές τάσεις.
Ο ολοκληρωτισμός δεν γεννάται εκ του μηδενός. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις προώθησαν και οι πολίτες αποδέχτηκαν τη λογική πως όλοι παρακολουθούνται ,όλοι είναι εν δυνάμεις υποψήφιοι τρομοκράτες και προληπτικά συλλαμβάνονται οι ύποπτοι, έστω και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αυτή τη βάρβαρη λογική των ηγεμόνων θα κληθούν να την πληρώσουν τα παιδιά. Όλα θα παρακολουθούνται για να ανακαλύψουν το εν δυνάμει τρομοκράτη!!! Και φυσικά είναι καλά γνωστό ποια παιδιά θα παρακολουθούνται. Και είναι καλά γνωστό ότι θα λειτουργήσει η αυοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αθώα παιδιά θα στιγματίζονται από τα 13 τους χρόνια και τελικά αντί να υποβοηθηθούν, θα τα εξωθούν σε αυτό που υποτίθεται ότι προσπαθούν να προλάβουν.
Φυσικά απέναντι στη βαρβαρότητα των διεθνών και των τοπικών ηγεμόνων που προσπαθούν να αλυσοδέσουν τους λαούς για να προστατεύσουν την εξουσία και τον πλούτο των λίγων, υπάρχουν και οι έντιμες φωνές που αντιστέκονται:
Ο νομπελίστας συγγραφέας Γκίντερ Γκρας τονίζει σε συνέντευξή του (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30/12/2002): «Δεν πρέπει να υποτιμούμε την κύρια αιτία της

τρομοκρατίας, που είναι η συγκλονιστική ανισότητα".
Ο Νόαμ Τσόμσκι (Εξουσία και τρομοκρατία, Εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2003) γράφει:
«Εάν δεν μας νοιάζει για το αν θα συμβούν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, τότε, εντάξει, μπορούμε να αγνοήσουμε τις αιτίες τους. Αν ενδιαφερόμαστε να τις εμποδίσουμε, πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσουμε αυτές τις αιτίες".

Ο συγγραφέας Μ. Πλωρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (25/12/2005) επισημαίνει: « Με τη δικαιολογία της άμυνας κατά της τρομοκρατίας, όχι μόνο οι ΗΠΑ του Μπους αλλά και η Ευρώπη υιοθετεί μέτρα – μυστικές παρακολουθήσεις, φακελώματα κλπ.-που αναιρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια την ουσία της ελεύθερης δημοκρατίας».
«Ο φόβος για την τρομοκρατία δημιουργεί ένα παγκόσμιο άτυπο και άνομο καθεστώς, όπου η διεκδίκηση της ελευθερίας δεν θα είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη αλλά τεκμήριο ή ένδειξη ενοχής. Και σ΄ένα τέτοιο καθεστώς, ακόμα και οι φανταστικές ενδείξεις θ΄αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις»
Ο Καθηγητής Τ. Φωτόπουλος σε άρθρο του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (23/7/2005) σημειώνει: «Φυσικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ελίτ εκμεταλλεύονται παρόμοιες ενέργειες για να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τον έλεγχο των πληθυσμών τους με τους διάφορους τρομονόμους κλπ., με τους οποίους χτυπούν κάθε εσωτερική αντίσταση στη Νέα Τάξη».
Ο Καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ. Νίκος Παρασκευόπουλος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 17/5/2006) επισημαίνει: «Οι παρακολουθήσεις αποτελούν σήμερα την αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κράτους ασφάλειας. Βασικός στόχος της πανεποπτικής εποπτείας είναι ο καθένας, οι πληθυσμοί στο σύνολό τους, ενώ ο έλεγχος της τρομοκρατίας συνιστά μόνο μία ενδεχόμενη παράπλευρη ωφέλεια».

Παρεπιπτόντως, τόσο η κυβέρνηση Τ. Παπαδοπούλου όσο και η κυβέρνηση Χριστόφια συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και σε βάρος, εννοείται, της ελευθερίας των πολιτών!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ποιο τρόπο συμμετέχει η Κύπρος στο "αγώνα" κατά της τρομοκρατίας;

Έχω υπόψη την άδεια χρήσης των αεροδρομίων και λιμανιών της Κύπρου κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, απ΄τον Παπαδόπουλο, που έκανε ανένδοτο αγώνα κατά των ξένων και των παρεμβάσεών τους στο κυπριακό, την ίδια εποχή.

Επίσης, την άδεια της κυβέρνησής του για μυστικές, αδήλωτες πτήσεις της CIA για μεταφορά απ΄τα αεροδρόμια της Κύπρου, αδήλωτων κρατουμένων-"τρομοκρατών" απ το Ιράκ, για το Γκουαντάναμο ή για άγνωστο προορισμό.

Έχω επίσης υπόψη μου το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με πρόταση του Μάτση και λοιπών, για ένταξη της Κύπροθ στο συνεταιρισμό για την ειρήνη, που είναι οργάνωση του ΝΑΤΟ, το οποίο μη υπάρχοντος πια αντίπαλου συνασπισμού, ο ρόλος του είναι να καταστέλλει την τρομοκρατία στον λανήτη.

Προχτές, ο Δησυ, το δηκο και η σοσιαλιστική Εδεκ ψήφισαν την ένταξή μας σε αυτόν τον ειρηνικό συνασπισμό.

Θα συμβάλουμε άραγε και σε αυτόν τον θεάρεστο παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στέλλοντας και μεις πααιδιά στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν ή και όπου σχεδιάσουν οι άγγελοι της παγκόσμιας ασφάλειας;

andreas f.stavrou είπε...

Εκτός από αυτά είναι και μια σειρά από άλλα μέτρα που ενέκριναν οι Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της ΕΕ και αφορούν τις παρακολουθήσεις των πολιτών , το φακελωμά τουςκ.α..

Άγνωστος Χ είπε...

Που πάει ο "αγώνας" της Κύπρου κατά της "τρομοκρατίας" και σε τοπικό επίπεδο;;;; Μην τα ξεχνάμε αυτά...! Μέσα στα πλαίσια της αστυνόμευσης του πολίτη και της πρόληψης της "τρομοκρατίας" δεν εντάσσεται και η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδυαλέξεων από την αστυνομία, που αν δεν απατώμαι υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Κυπριακή Δημοκρατία με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή μετά από πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χρυσοστομίδη (ως μίμηση ανάλογης κίνησης της ΕΕ);;; Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Επίσης, πού εντάσσεται η σύλληψη πριν λίγους μήνες ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια "εθνικιστικής χροιάς" στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;;; Αν δεν είναι όλα αυτά πρόληψη "τρομοκρατίας"... αλλά και αστυνόμευση και καθολική επιτήρηση των κάτω από τους πάνω, τί άλλο είναι; Το τραγικό είναι ότι όλοι εμείς οι πολίτες γινόμαστε μάρτυρες του εγκλωβισμού μας και της στέρησης της ατομικής μας ελευθερίας και παρ΄ όλα αυτά μένουμε άπραγοι!!!!! Θλιβερό και να πιστεύουμε ότι μόνο με τις διαδηλώσεις ή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αλλάξουμε τον κόσμο!!!!!
Επιπρόσθετα, είναι δεδομένο τα φερέφωνα των κομμάτων να δαιμονοποιούν τις ενέργειες αστυνόμευσης των αντίπαλων παρατάξεων και να ωραιοποιούν ή να αγνοούν τις πράξεις των δικών τους, επειδή τους έμαθαν να εθελοτυφλούν.

Και τα "άσχετα" που σηκώνουν όμως σχολιασμό γιατί μας κάνουν να νιώθουμε κορόϊδα για εμφανείς και... άλλους λόγους: Το ένα αφορά το άρθρο στο Φιλελεύθερο του Σαββάτου (4 Απριλίου 2009) για τις παχυλές συντάξεις των βουλευτών σε σύγκριση με τις συντάξεις πείνας των μεροκαματιάρηδων, αλλά και των αντιδράσεων των πρώην βουλευτών που παίρνουν μικρότερες συντάξεις και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης!! (τραγελαφικό)Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:"'Ενας βουλευτής που υπηρέτησε μια θητεία στά έδρανα της Βουλής με τις σημερινές απολαβές διακαιούται πλήρη σύνταξη από ε1.704 το μήνα ή φιλοδώρημα 71.550 ευρώ και ελαττωμένη σύνταξη 1.278 το μήνα. ...Το ποσό όμως εκτοξεύεται αν η θητεία κάποιου ανανεωθεί και δεύτερη και τρίτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας βουλευτής που υπηρέτησε δυο θητείες δικαιούταιμ πλήρη σύνταξη 4.685 ευρώ ή φιλοδώρημα 196.763 ευρώ και ελαττωμένη σύνταξη 3.514 το μήνα...Τη στιγμή που ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων στην Κύπρο λαμβάνει την κατώτατη σύνταξη, η οποία είναι 314,30 ευρώ συν 128 ευρώ που είναι ειδική χορηγία, δηλαδή συνολικά το μηνιαίο εισόδημά τους είναι 442,30 ευρώ κλπ." Και ένα άλλο άρθρο πάλι από το Φιλελεύθερο της Κυριακής (5 Απριλίου) για το "Δημοψήφισμα μέχρι το Δεκέμβριο", αναφέρει το εξής: "Οι εμπειρογνώμονες, όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, εργάζονται έχοντας ως υλικό το σχέδιο Ανάν, αυτό όμως δεν πρόκειται ούτε να προβληθεί ούτε και να αναφερθεί, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά."

Εγείρονται διάφορα ερωτήματα, αλλά θα περιοριστώ στα εξής: Επί προεδρίας ποιού κόμματος ή ποιας συγκυβέρνησης αυξήθηκαν τόσο δραματικά οι συντάξεις των βουλευτών (καθώς και άλλων κρατικών αξιωματούχων); Για ποιο κράτος Προνοίας μιλάμε που καταδικάζει σε πείνα τους μεροκαματιάρηδες συνταξιούχους μπροστά στην εξώφθαλμη κοροϊδία των παχυλών μισθών κυρίως των "αντιπροσώπων του λαού" αλλά και της προεκλογικής εξαγγελίας της νυν κυβέρνησης για "φιλολαϊκή" πολιτική;
Για το δε σχέδιο Ανάν, τι μας λένε πως δεν θα αναφερθεί ή προβληθεί αφού το αναφέρουν εμμέσως πλην σαφώς; Μήπως το αναφέρουν για να προλάβουν και να καταλαγίασουν τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου; Ο κόσμος της Κύπρου δεν γνωρίζει ότι το σχέδιο Ανάν διαπραγματεύονται;... Μήπως στρουθοκαμηλίζουν οι ιθύνοντες; .................Κι ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του πολίτη συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς