Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: από την αλαζονεία του νεόπλουτου στο παιδί του λαού

Σε συνέντευξή του ο κ. Ρ. Ερωτοκρίτου στην εφημερίδα «Ο φιλελεύθερος» στις 4/8/2013 δηλώνε:
«Ερώτηση: Δέχεστε κριτική ότι ο διορισμός σας είναι προϊόν συναλλαγής. Στηρίξατε προεκλογικά τον νυν Πρόεδρο αν και βρισκόσασταν σε ρήξη που είχε ως αποτέλεσμα και την αποχώρησή σας από το ΔΗΣΥ. Τι απαντάτε;
Απάντηση: Προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα με δικηγορικό γραφείο που διατηρώ 30 χρόνια απασχολώντας πολυπληθές νομικό και παρανομικό προσωπικό. Πιστεύω ότι δεν ήμουν αποτυχημένος δικηγόρος, με όλη τη σεμνότητα που πρέπει να συνοδεύει τέτοιου είδους δηλώσεις. Συνεπώς το τι έκαμα την εποχή εκείνη σχετικά με τις πολιτικές μου επιλογές δεν μπορεί να συνδέεται με αυτό στο οποίο βρίσκομαι σήμερα, με την έννοια του ότι είχε προσυμφωνηθεί ως αντάλλαγμα.
Μια απλή σύγκριση των οικονομικών αποδοχών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τις αποδοχές από την ιδωτική δικηγορία καταδεικνύει πως η δεύτερη επιλογή είναι οικονομικά με ασύγκριτο τρόπο, συμφερότερη. Η σημερινή κατάληξή μου στο αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα, ήταν πρόταση που έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποδέχθηκα για έναν μόνο λόγο και που αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα μπορούσε να μην αποδεχόμουν.
Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με όλα όσα συζητήσαμε προηγουμένως. Θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον του κάθε ενός από τους πολίτες και όλων μαζί όταν μπορούν να προσφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας να το πράξουν, έστω και αν αυτό είναι προς βλάβη των ατομικών οικονομικών τους συμφερόντων».
Στις 15/4/2015 , ο Β.Γ.Γ. Ρ. Ερωτοκρίτου δηλώνει: «Είμαι ένας ταπεινός, μικρός και άσημος επαρχιώτης δικηγόρος από τη Λεμεσό, που έτυχε να γίνω Β.Γ.Γ., τι είναι αυτό που έχω κάνει;»
Τότε, το 2013, ο Β.Γ.Γ. θέλει να παρουσιάσει μέσω των ολιγαρχικών ΜΜΕ μια εικόνα για τον εαυτό του τελείως διαφορετική από αυτή που επιχειρεί σήμερα. Τότε, ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος με εισοδήματα πέραν των 200.000 ευρώ ετησίως, που ενεργώντας σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων, αποφάσισε να αποδεχθεί το διορισμό του στη θέση του Β.Γ.Γ. για να προσφέρει στην ανοικοδόμήση της χώρας.
Σήμερα, το 2015, όντας κατηγορούμενος για δωροδοκία, έγινε «μικρός, ταπεινός, άσημος δικηγόρος από τη Λεμεσό», που μάχεται εναντίον του κατεστημένου της Λευκωσίας – τα τζάκια-( ο ίδιος τι είναι;) προκειμένου να κερδίσει συμπάθειες στην κοινή γνώμη .
Έγινε ξαφνικά ένα «παιδί του λαού» (όπως το Νίκο Ξανθόπουλο) και «επαρχιώτης» προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα πιο ταπεινά ένστικτα των άνθρωπων, πέρα από κάθε λογική, για να εξυπηρετήσει το συμφέρον του.
Και σήμερα ανακαλύπτει συνωμοσίες φαντασμάτων για να τον παρεμποδίσουν να καθαρίσει τον «σταύλο του Αυγεία» από τον οποίο σιτίζεται και καρπώνεται εξουσία  για δεκαετίες!!!
Δε νομίζεις κύριε Ρίκκο ότι το δούλεμα έχει ένα όριο;
Και ένα ερώτημα: Αν πράγματι είναι αθώος ο Β.Γ.Γ. , τι χρειάζονται αυτά όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα;
Και άλλο ερώτημα: Αν ο Β.Γ.Γ. είναι υπέυθυνος, αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση, γιατί δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του και να δηλώσει πως θα προασπίσει τον εαυτό του στο δικαστήριο; Ποιος δε θα επικροτούσε μια τέτοια υπεύθυνη στάση; Ή μήπως δεν το ενδιαφέρει η κοινωνία, αλλά μόνο το ατομικό συμφέρον;
Τι είναι τελικά αυτή σύγκρουση; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στην πολιτικοοικονομική ολιγαρχία. Τίποτε άλλο. Και φυσικά με δαπάνες της κοινωνίας.
Τι θα γίνει στη συνέχεια; Η σύγκρουση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, εκτός και αν ο Γενικός Εισαγγελέας υποχωρήσει. Η κατάθεση Ερωτοκρίτου στην Αστυνομία δημιουργεί δεδομένα που σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσουν υπέρ του Προεδρικού και σε βάρος του Γ.Γ..  Η τυχόν άρνηση του Γ. Εισαγγελέα να ερευνηθούν οι καταγγελίες νομιμοποιεί το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίσει ποινικούς ανακριτές. Η δε συναίνεση του Γενικού Εισαγγελέα να ερευνηθούν οι καταγγελίες από την Αστυνομία, ένα σώμα  που δεν ελέγχεται από τον ίδιο αλλά από τον Προεδρικό, πάλι θα δημιουργήσει δεδομένα σε βάρος του.
Επίλογος: Τα παιδία παίζει και η κοινωνία βυθίζεται.
ΥΓ. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύγκρουση είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους ολιγαρχικούς επιβεβαιώνεται και από την εμποκή του ονόματος του τέως Γενικού Εισαγγελέα Π. Κληρίδη στην υπόθεση. Ο Ρ. Ερωτοκρίτου τον ενέπλεξε στην υπόθεση της Providencia και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας βγήκε δημόσια και υποστήριξε τον νυν Γ.Γ.. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν ξέχασε την κόντρα του με τον Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος στις 27/ 10/2009 διέταξε  ποινική έρευνα ενάντον κομματικών στελεχών και του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου ειδικά γιατί στις τότε ευρωεκλογές παρέλειψαν να καταθέσουν έκθεση προεκλογικών δαπανών στο γενικό Έφορο Εκλογής.

Σημείωνε τότε ο Γενικός Εισαγγελέας: «Παρά το γεγονός ότι ο ένας υποψήφιος είναι ο κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου εναντίον του οποίου, λόγω της βουλευτικής του ασυλίας, δεν θα είναι δυνατή η ποινική δίωξη σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα, εντούτοις η ανάκριση να γινει και αναφορικά μ΄ αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: