Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κομματικά καραγκιοζιλίκια ή περί βλακείας

Το γεγονός ότι τα κόμματα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια της κυπριακής κοινωνίας αποτελεί μια κοινή παραδοχή.
Επίσης, κοινή ήταν και η προσδοκία  πως, μετά την καταστροφή, θα συνετίζονταν κάπως αναλογιζόμενοι το μέγεθος της εγκληματικής του συμπεριφοράς και το μέγεθος της δυστυχίας που προκάλεσαν.
Δυστυχώς, τα ολιγαρχικά σκυλιά δεν διαθέτουν την κοινή λογική για να δράσουν.Αφού εξαπατούσαν την κοινωνία για μήνες πως δήθεν θα τιμωρούνταν οι υπέυθυνοι, στην πράξη φρόντιζαν σε αγαστή συνεργασία πώς θα περισώσουντο τομάρι τους. Και φυσικά, τώρα πια, επανήλθαν στο παλιό καλό εαυτό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  το επεισόδιο με τη ψηφιση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
Η βλακεία και η μωρία
Τα κόμματα που δηλώνουν ότι συμφωνούν με το μνημόνιο, δεν κατόρθωσαν να ψηφίσουν έναν μνημονιακό νόμο!!! Και με κάθε σοβαρότητα προβάλλουν διάφορες καταγέλαστες δικαιολογίες.
Η βλακεία και η αυτο-εξαπάτηση
Τα κόμματα δεν έχουν να αποφασίσουν τίποτε, αλλά να εκτελέσουν τα συμφωνηθέντα. Εδώ και μήνες αυτό τον αυτο-εξευτελισμό τους προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε πλεονέκτημα για λαϊκή κατανάλωση. Δηλαδή, η απώλεια του δικαιώματος για απόφαση επί ενός θέματος – εκχωρήθηκε στους τροϊκανούς-, τον μετατρέπουν με διάφορους θεατρινισμούς σε απόφαση επί της διαδικασίας. Στόχος να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι τάχατες αποφασίζουν οι άθλιοι.
Η βλακεία και η εικονική πραγματικότητα
Με τα καραγκιοζιλίκια τους- αντί να θρηνούν για την κατάντια τους- και μεγαλόστομες διακηρύξεις  δραματοποιούν κιόλας τη δημιουργημένη κατάσταση: έκτακτη ανάγκη, συναντήσεις, διαβουλεύσεις για να μεγεθύνουν τον «πολιτικό» τους ανάστημα!!!
Η βλακεία ως άβυσσος
Δεν τους αρκεί να φτύσουν πάνω στα μούτρα τους, πωλούν και μαγκιά: αρχίζουν τις κινδυνολογίες και τις απειλές μήπως και προς στιγμή η ηλίθια μάζα ξεχάστηκε. «Δεν θα πληρωθούν», «δεν θα ανεχθούν»  και λοιπές ανοησίες ως γνήσιοι τρομοκράτες ή φασιστοειδή νέας κοπής.
Η βλακεία με πιστοποιητικό
Στο τέλος, επιβεβαιώνουν την βλακεία τους: ψηφίζουν με καθυστέρηση κάποιων ημέρων, αυτό που σκηνοθετημένα είχαν απορρίψει!!!
Η ουσία
Η αιτία της καταστροφής της κυπριακής κοινωνίας είναι η κομματοκρατία. Οι καταστροφείς δεν μπορεί να είναι και σωτήρες. Και όποιοι δίνουν πίστη σε κόμματα και διάφορα εξαρτήματά τους, πολιτικούς, ΜΜΕ, αρχιεπισκόπους, ΚΕΒΕ-ΟΕΒ από πολιτική άποψη είναι αφελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: