Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η ευθιξία, η απάτη και ο προεδρικοσύμβουλος του ΑΚΕΛ

Με κάθε σοβαρότητα ο ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου υποστήριξε ότι όλα τα ρουσφέτια στο γραφείο του γίνονταν «εν αγνοία του».

Καλά, άνθρωπέ μου, δεν γνώριζες ποια ήταν η κυβερνητική πολιτική και μάλιστα δημόσια διακηρυγμένη;

Γιατί το τωρινό σκάνδαλο με τα ρουσφέτια του προεδρικού, δεν είναι πρωτοφανές.

Στις 9/2/2009 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου υπενθύμιζε στον τύπο - με αφορμή επιστολές /παρεμβάσεις/εξυπηρετήσεις προεδρικοσυμβούλων – «τη διακήρυξη του Προέδρου Χριστόφια ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι ανοικτό για τους πολίτες» και ανέφερε πως « πάρα πολλοί είναι οι πολίτες που απευθύνονται στην Προεδρία για επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Επίσης τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως «δεν ήταν σε γνώση του Προέδρου όπως και πολλές άλλες επιστολές που αποστέλλονται σε υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες με τις οποίες προωθούνται προβλήματα προς επίλυση».

Ποιος ευθύνεται; Μια γραμματέας η οποία με ατομική πρωτοβουλία υλοποιούσε την κυβερνητική πολιτική, την οποία δεν γνώριζε ο κ. Γεωργίου!

Αν σε κάτι πρωτοτυπεί το ΑΚΕΛ, είναι στο ζήτημα της νοημοσύνης. Θεωρεί ότι ο εγκέφαλός τους ξεχειλίζει από ευφυία και όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι σε αυτό τον τόπο.

5 σχόλια:

rose είπε...

:-)

για τα περι ευφυΐας Αντρέα, απλώς μεχρι τώρα το πεδιο ήταν εντός του κόμματος ...

τωρα διευρύνθηκαν οι οριζοντες

αυτα παθαινει κανεις που ψηφίζει τον δημητρώ από το δίκωμο

Κκουλλάς είπε...

Tους βαρέθηκε η ψυχή μου τους βαρέθηκε, όπως τζαι τους "άλλους"

Skorpion είπε...

Κατά των πολιτικών ξεσπάθωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας. Στα όσα ακούγονται για τα ρουσφέτια στην Εθνική Φρουρά, απάντησε σε έντονο ύφος ότι, τα πολιτικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήματα στον ίδιο, έρχονται τώρα, να κάνουν τις αθώες περιστερές και στο τέλος της ημέρας να θέλουν την κεφαλή επί πίνακι του όποιου πολιτικού προσώπου, μέχρι και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχτηκε, αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι συμβαίνει στην Εθνική Φρουρά αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. Ότι δηλαδή αρχηγοί και αξιωματούχοι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, οργανωμένα σύνολα αλλά και απλοί πολίτες έχουν υποβάλει πολλές φορές αιτήματα στον Υπουργό Αμυνας, που αφορούν υποθέσεις στρατιωτών. Ο Υπουργός σε δηλώσεις του, ανέφερε επίσης ότι έγινε λήπτης αιτημάτων και για ευνοϊκές μεταθέσεις παιδιών πολιτικών.

Ο κ. Παπακώστας, διαβεβαίωσε όμως, πως μόνον τα αιτήματα που έχουν ανθρωπιστικό ή κοινωνικό χαρακτήρα ικανοποιούνται.

Σε δηλώσεις του σήμερα, στο περιθώριο της τελετής παραλαβής των ονομαστικών καταστάσεων με τους επιτυχόντες υποψήφιους βαθμοφόρους της 2010 Β΄ΕΣΣΟ, και ερωτηθείς αν έχει γίνει δέκτης μηνυμάτων από πολιτικούς όλων των κομμάτων, ο κ. Παπακώστας είπε: «Ναι, και από ηγέτες πολιτικών κομμάτων, και από βουλευτές, και από οργανωμένα σύνολα αλλά και από γονείς».

Ο κ. Παπακώστας ανέφερε πως είναι υποχρέωση του να βλέπει και να μελετά τις επιστολές που του αποστέλλονται με τα αιτήματα, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον δύο ώρες κάθε βράδυ ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν γνωρίζει. «Δίνονται οι ανάλογες οδηγίες στα αιτήματα», πρόσθεσε.

«Ναι, υποβάλλονται και παρακλήσεις από πολιτικούς ηγέτες και ας μου πει κανένας ότι δεν έκανε οποιαδήποτε παρέμβαση, από βουλευτές, και από στελέχη των διαφόρων κομμάτων», ανέφερε, λέγοντας παράλληλα πως δεν το θεωρεί και αθέμιτο με την έννοια ότι στόχος του δεν είναι να εξυπηρετήσει το όποιο κόμμα ή τον όποιο βουλευτή, ή την όποια οργάνωση, αλλά να εξετάσει το πρόβλημα.

Ο κ. Παπακώστας ανέφερε στη συνέχεια ότι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι πως τα πολιτικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήματα στον ίδιο, έρχονται τώρα, όπως είπε, «να κάνουν τις αθώες περιστερές και στο τέλος της ημέρας να θέλουν την κεφαλή επί πίνακι του όποιου πολιτικού προσώπου, μέχρι και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Είναι τρομερό αυτό το φαινόμενο, από τη μια να τα κάμνουν οι ίδιοι και από την άλλη να κατηγορούν και να προσπαθούν να βρουν πολιτικές ευθύνες. Να σταματήσει επιτέλους αυτό το παιγνίδι και ο λαϊκισμός», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν αρνείται να λαμβάνει αιτήματα από πολιτικούς, είπε πως αρκετές από τις παρακλήσεις και των πολιτικών προσώπων έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ωστόσο, ανέφερε πως υπήρξαν περιπτώσεις που δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια και δεν λήφθηκαν υπόψη συγκεκριμένα αιτήματα καθώς δεν αφορούσαν κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα αιτήματα.

Τέλος στην ερώτηση αν τον έχουν προσεγγίσει πολιτικοί αρχηγοί, αξιωματούχοι και βουλευτές, ώστε τα παιδιά τους να έχουν ευνοϊκή μετάθεση, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Επειδή εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα. Ναι, σας απαντώ, βεβαίως, πολλοί. Είτε είναι κρατικοί λειτουργοί, είτε είναι πολίτες, φίλοι ή άγνωστοι».

Skorpion είπε...

Με λιγα λογια, οι πολιτικοι μας οταν τους πιανει η κριση ειλικρινειας μας λενε : Ναι ουλοι καμνουν ρουσφετι, τζαι το ρουσφετι εν καλο. Α εμεις ακουμε τα αιτηματα για ρουσφετι αλλα εν τα ικανοποιουμε παρεπιμπτοντως. Οι καποιοι, προσπαθουν να καμουν αντιπολιτευση, χαλαρα για το ρουσφετι, χωρις να εχουν σκοπο να κανουν κατι για το θεμα. Εξαλου και το ΔΗΣΥ να πιστεψω πως τωρα δεν ικανοποιηθηκε κανενα αιτημα του απο την κυβερνηση Χριστοφκια ;

Με λιγα λογια οταν τους πιανει κριση ειλικρινειας οσους παρανομουν, μας λενε πως παρανομουν, και ας μας αρεσει.

Να βαλλω και την αναρτηση του μαρινου εδω : http://marinoskleanthous.com/chtesines-nootropies-chtesinon-politikon/

Τα κομματα δεν βλεπουν πως η παρανομια τους και η ολη παρασιτικη συμπεριφορα τους, συγκρουεται με την κοινωνια. Νομιζουν πως οποιος διαφωνει μαζι τους δεν ειναι ειλικρινης διοτι ανοικει σε αλλο κομμα που ειναι μερος του παιχνιδιου. Η πως ολοκληρη η κοινωνια χαιρεται με αυτα που καμνουν.

Η απλως θελουν να πιστεκουν πως ειμαστε πολλα ηλιθιοι. Μετα που τοσες αποκαλυψεις αναρωτιεμαι αν μια γαμημενγη ερευνα εν να γινει.

andreas f.stavrou είπε...

Είναι γεγονός ότι όλα τα κόμματα ρουσφετολογούν.Και όλα τα κόμματα παρανομούν σε σχέση με το νόμο που τα ίδια ψήφισαν!
Και από πάνω περιπαίζουν τον πολίτη ονομάζοντας τα ρουσφέτια ανθρωπιστικές παρεμβάσεις.
Ο Υπουργός Άμυνας δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασχολείται με ατομικές περιπτώσεις πολιτών, δηλαδή να λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη.
Δηλαδή έχουμε ένα κράτος του οποίου οι προϊστάμενοι -πολιτικοί, υπουργοί -παράγουν αδικία και μετά παρεμβαίνουν για να διορθώσουν την αδικία που οι ίδιοι παρήγαγαν!Ο τόπος τούτος είναι ένα απέραντο τρελλοκομείο.
Γιατι ο Γενικός Εισαγγελέας μετά τις ομολογίες του Υπουργού Άμυνας δεν παρενέβη, αφού υπάρχει ομολογημένο ποινικό αδίκημα;