Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο Υπουργός Γεωργίας, το ρουσφέτι και η αθλιότητα

Ο βίος και η πολιτεία του Υπουργού Γεωργίας είναι γνωστά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το νερό από το Λίβανο και το παγκόσμιο ρεζίλεμα, την τελετή υποδοχής του νερού από την Ελλάδα, τις σκανδαλώδεις προσφορές για την χερσαία μονάδα αφαλάτωσης, τη σκανδάλωδη πρόταση του προς το Υπουργικό για διαγραφή χρεών μεγαλοεπιχειρηματιών, το σκάνδαλο με τις αφλατοξίνες;Ας είναι. Ο άνθρωπος έγινε Υπουργός ελέω κομματοκρατίας.Και να τον χαίρονται.

Ρουσφέτι και νεοφεουδαρχία

Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας κατήγγειλε υπηρεσιακά τον Υπουργό για παρεμβάσεις και ρουσφέτια και ζήτησε την παραίτησή του. Ποια ήταν η αντίδραση του Υπουργού; Διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του χάριν «της προστασίας και της εδραίωσης του σεβασμού προς θεσμικά όργανα του κράτους», όπως δήλωσε ο υπουργός Μιχάλης Πολυνείκης!!! Η αποθέωση της λογικής των νεο-φεουδαρχών οι οποίοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου!!!

Η σοσιαλιστική αλληλεγγύη

Η ΕΔΕΚ ,με τη συμπαράσταση του ΑΚΕΛ, αποφάσισε να υπερασπιστεί τον Υπουργό κατακεραυνώνοντας με ανακοίνωσή της τον υπάλληλο. Αναζητεί κίνητρα για την καταγγελία του υπαλλήλου χωρίς να λέει λέξη για το ζητούμενο, δηλαδή το ρουσφέτι. Ακολουθούν το δόγμα της σοσιαλιστικής τους αλληλεγγύης « μπορεί κάποιος να είναι άθλιος αλλα, αν είναι δικός μας, θα τον υπερασπιστούμε». Αυτή είναι αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη μιας συμμορίας και όχι σε κράτος δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γ. Εισαγγελέας

Ποια ήταν η αντίδραση του Γ. Εισαγγελέα μια και το ρουσφέτι αποτελεί ποινικό αδίκημα; Αρχικά (15/10/2009) δήλωσε ότι «χωρίς καταγγελία, δεν γίνεται έρευνα». Την επομένη ο Γ. Εισαγγελέας άλλαξε τροπάριο: αφού επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έλαβε τις ευλογίες του, αποφάσισε να διατάξει ποινική έρευνα!!!

Ο Γ. Εισαγγελέας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος:

Πότε έλεγε την αλήθεια; Στις 15 ή στις 16 του Οκτώβρη; Χρειάζεται πράγματι καταγγελία ή μπορεί να κινηθεί αυταπάγγελτα;

Και γιατί όντας ανεξάρτητος αξιωματούχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο; Χρειάζονται οι οδηγίες του Προέδρου για να κινηθεί η ποινική διαδικασία; Έτσι λέει ο νόμος; Ή μήπως ο Πρόεδρος αποφάσισε και έδωσε εντολή να κινηθεί η ποινική διαδικασία;

Ο πρότερος βίος

Όταν το 2006 ξέσπασε το σκάνδαλο για ρουσφέτια στην Εθνική Φρουρά και μάλιστα με αποδεικτικά στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ποια ήταν η αντίδραση των δύο αυτών ανδρών;

Ο κ. Χριστόφιας τότε με μαγικό τρόπο μετονόμασε το ρουσφέτι σε ανθρωπιστική παρέμβαση και τους ρουσφετολόγους –κομματάρχες σε θεσμικά όργανα του κράτους!!! Ο δε Γ. Εισαγγελέας προβάλλοντας την μόνιμη επωδό περί ασυλίας των καταγγελλομένων και λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν προχώρησε στη δίωξη κανενός!!!

Αυτοί οι δύο άντρες λοιπόν συνεννοήθηκαν να γίνει τώρα ποινική έρευνα; Και το 2006 πάλι έρευνα διατάχθηκε. Και είναι γνωστό ότι , όταν θέλεις να κλείσεις ένα θέμα, η έρευνα στην Κύπρο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος!!! Και δεδομένου ότι στο ρουσφέτι δεν εκδίδονται διπλότυπα αποδείξεων, οι τρισάθλιοι ρουσφετολόγοι και κομματάρχες θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουν κάποια ψήφο, είναι ο μόνος λόγος ύπαρξής τους. Το προκλητικό είναι που όχι μόνο κάνουν τα ρουσφέτια τους αλλά θεωρούν και τους πολίτες ηλίθιους. Και μηχανεύονται διάφορες κουτοπονηριές για να συνεχίσουν να παρανομούν αφαιμάσσοντας τον κυπριακό λαό. ‘Οπως ακριβώς ο κάθε κατακτητής, ο κάθε κατακτητής που κατέχει πολιτικά μια ολόκληρη κοινωνία.

16 σχόλια:

MARINOS είπε...

Καταπληκτικό κείμενο!

Και θα προσέθετα πως η εικόνα αυτή, δεν είναι μονοπώλιο ενός κόμματος. Αλλα είναι ο καθρέφτης όλου του κομματικού σκηνικου στον τόπο μας. Έχει χρώμα μπλε - κόκκινο - κεντρώο...

Κατάντια!

the Idiot Mouflon είπε...

Όι καλέ, επαρεξήγησες τους...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΝΙ

"Το προκλητικό είναι που όχι μόνο κάνουν τα ρουσφέτια τους αλλά θεωρούν και τους πολίτες ηλίθιους."

Γιατί εννεν ηλιθιοι? Είδες τους να διαμαρτυρηθούν? Να πασιν πόξω που το προεδρικο και σύρουν αυκά μουχλιασμένα?

andreas f.stavrou είπε...

Αν πάνε έξω από προεδρικό να ρίξουν σύκα, το πιο πιθανό είναι πως οι ολιγαρχικοί θα τους ενοχοποιήσουν γιατί τα σύκα είναι από την Τουρκία!

andreas f.stavrou είπε...

Αν πάνε έξω από προεδρικό να ρίξουν σύκα, το πιο πιθανό είναι πως οι ολιγαρχικοί θα τους ενοχοποιήσουν γιατί τα σύκα είναι από την Τουρκία!

Ανώνυμος είπε...

Eγώ μια ερωτηση θέλω να κάμω.
Θέλω σε παρακαλώ να μου πεις ΠΩΣ το ακέλ εκάλυψε τον υπουργό Γεωργίας.Η εδέξ ναι το ακελ πως?
Να πω ότι προς τιμή του Προέδρου έδωσε το πράσινο φως στον Π.Κληρίδη για διερεύνηση του γεγονότος.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
Όσον για την εθνική φρουρά εν θα το σχολιάσω γιατί όποθεν και αν το πάρουμε το πράμα βρωμεί απο τότε που κάποιοι άλλοι στο παρελθόν εθελήσαν να την καρπωθούν αποκλέιστικα.
Αν επιμένεις όμως θα επεκταθώ κι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

KAZANI

ενύχτωσε τζιαι ακόμα να παραιτηθεί ο υπουργός? Εν του είπε κανενας οτι αν δεν φυγει από μόνος του εννα αναγκαστει ο τιμιότατος πρόεδρος ολων των Κυπρίων να τον διώξει? Αγια ολάν.

dimokratik;os είπε...

@Ανώνυμος
To AKEL έκαμε δηλώσεις με τον Πανίκο Χάμπα και είπε τα ίδια με το Σιζόπουλο.
Ο Γ.Εισαγγελέας δε χρειάζεται άδεια από τον Πρόεδρο για να εφαρμόσει το νόμο.
Για την ΕΦ έχεις δίκιο. Ως τώρα οργίαζαν οι άλλοι, τώρα θα οργιάσετε και εσείς για να επέλθει μια ισορροπία.
Ρε φίλε, λαλείτε όλοι τα ίδια , όπως που να βάζετε κασέτα.Λυπηθείτε σας.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ.
Ξέρεις με και μιλας έτσι?
Μια ερώτηση έκαμα και σε παρακαλώ να έχει επιχειρήαματα γι ν αντεξεις τις ερωτήσεις.
ΤΙ εστί χάμπας .Εγώ τον οικονομολόγο του ακελ άκουσα που είπε σε ερώτηση "Δεν έχει σημασία αν μας πληγώνει το θέμα είναι να προσωρήσει η έρευνα"
Η εδεκ είναι απλά καταθλιπτική και δη ο βαρνάβα.
3ο.Δεν έχει σημασιία αν ο Γ.Εισαγγελέας πρεπει να πάρει άδεια απο τον πρόεδρο.ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΠΠΑΙΜΒΕΙ ,ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΠΤ?
ΕΚΑΜΝΑΝ ΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΑ?
¨Ενα μπραβο και στον Περδίκη που αν και εναπλάκη το όνομα του στην όλη ιστορία ειπε από ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να προχωρήσει ή έρευνα.
Θα περιέμενω την απάντηση σου σε κασμια πλαίσια

andreas f.stavrou είπε...

@Aνώνυμο
Αφού είσαι ανώνυμος πώς θα σε ξέρω;
Για να απαντάς με επιχειρήματα , πρέπει και ο συνομιλητής να προβάλλει κάποιο επιχείρημα και όχι απλώς να γίνεται νεροκουβαλητής των απόψεων τρίτων.
Αξιολογείς ως σημαντικό το γεγονός ότι θα γίνει έρευνα.Δηλαδή είναι δυνατό με την έρευνα να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες; Έγιναν 100άδες έρευνες μέχρι σήμερα.Εσύ βλέπεις όλα να γίνονται για πρωτη φορά.
Από πολιτική άποψη η παρέμβαση του προέδρου είναι απράδεκτη γιατί είναι και παράνομη.
Απαντώ αν και δεν προβάλλεις κανένα πολιτικό επιχείρημα. Όσο για την κόσμια συμπεριφορά έχουμε διαφορετική αντίληψη.Αν μια ομάδα ανθρώπων λέτε τα ίδια πράγματα και κάποιος το επισημαίνει, σημαίνει ότι τίθεται θέμα κοσμιότητος;

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγινε έρευνα για ρουσφέτι.ΠΟΤΕ?
Περιμένω απάντηση σου για τις 100 δες ερευνες

Ανώνυμος είπε...

Κουβέντες του καφενε να μεν λαλούμε.Πες μου συγκεκριμένα πράματα

andreas f.stavrou είπε...

@Ανώνυμο
Δες ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

oti nane opos nane kouventes na laloume kai na grafoume.
Kai meta thelete na ftiaksi i pedia i TAHA na sasoun oi politikoi...
OKEYYYYYYYYYY

MARINOS είπε...

Καλά ρε ανώνυμε, αντί να δεις την ουσία της ανάρτησης εσυ στέκεσαι στο πως θα καλύψεις το κόμμα;

Τούτο έχει σημασία για σένα; Το πως θα δικαιώσεις το ΑΛΦΑ, ΒΗΤΑ κόμμα αντί να δεις την ψυχρή πραγματικότητα που δείχνει τις ανακολουθίες των πολιτικών , τα παιχνίδια των αρμοδίων και την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ;

Άπλά πράγματα!

Και για να τα λέμε όλα , η παρούσα κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του ρουσφετιού από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που περάσαν.

Και δυστυχώς, όσο υπάρχουν απόψεις όπως του πιο πάνω ανώνυμου, που στηρίζουν τυφλά την εκάστοτε κομματική τους σημαία, αντί το ευρύτερο καλό της κοινωνίας, καλά μας κάνουν οι κρατούντες!

Ανώνυμος είπε...

Το να καταδικάζεις το ρουσφέττι είναι το ένα. Απλό, επικοινωνιακό πιασάρικο παντώς καιρού και ιδεολογικών αποχρώσεων.

Το να εντατικοποιείς τον αγώνα, να πιέζεις και να κατυθύνεις ενέργειες δεν μπορεί να αναλύεται ως αθλιότητα.

Όλα στα οποία αναφέρεσε θα έχουν υπόσταση αν το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των "ερευνών" που διέταξε ο Τάσσος για την Ε.Φ, ο Καραμανλής για τα ομόλογα, τους Παντειακούς καθηγητές και ο Γιώργος για τη Siemens. Για τον Κληρίδη δεν έχω κάτι να πω, γιατί δε μου έρχεται καμιά έρευνα στο νου, ίσως όμως να ευθύνεται το μικρό της ηλικίας μου.

Δημοκρατικός υπογράφει όποιος αντικρύζει το θέμα που παραθέτει από όλες τις οπτικές γωνίες, και στολίζει με επίθετα αν και εφόσον είναι η άποψη που υπερασπίζεται είναι κοινά αποδεκτό υπηρετούσα του λαικού συμφέροντος.

Εσύ φέρεσαι και άγεσε ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, και καλά κάνεις, αλλά ίσως και τονίζω το ίσως, βιάστικες να βγάλεις συμπεράσματα. Αν δικαιωθείς εδώ θα είμαι για να απολογηθώ έστω και ανώνυμα.

Την καλησπέρα μου..