Παραιτήθηκε λοιπόν και ο Αρχηγός της Αστυνομίας στις 18/6/2009, τις παραμονές της άσκησης ποινικών διώξεων από τη Γ. Εισαγγελεία για το σκάνδαλο Κίτα.
Γιατί παραιτήθηκε ο κ. Παπακώστας;
Στην επίσημη ανακοίνωση της 18ης Ιουνίου 2009 αναφέρεται: «Η απόφασή μου για παραίτηση είναι οριστική και...».
Έτσι είναι;
Για να αποφασίσει κάποιος κάτι, πρέπει να έχει και δική του βούληση.Αν δεν έχει δική του βούληση, τότε απλώς εκτελεί άνωθεν εντολές.
Έχει δική του βούληση ο κ. Παπακώστας;
Στις 13/1/2009 ο κ. Παπακώστας δήλωνε σε συνέντευξη τύπου: «Ουδέποτε εξέφρασα πρόθεση να παραιτηθώ από τη θέση μου και σκοπός μου είναι να ηγηθώ ενός υγιούς αστυνομικού σώματος, παραμένοντας έτσι στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ενόσω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι είμαι κατάλληλος».
Δεν παραιτήθηκε λοιπόν ο κ. Παπακώστας το Δεκέμβριο, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κίτα γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του το ζήτησε, δεν έκρινε ότι είναι ακατάλληλος. Η δική του βούληση δεν έχει καμία απολύτως σημασία εφόσον ο διορισμός στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας και η παραμονή του σε αυτή εξαρτάται από τη βούληση κάποιου άλλου, του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο αδελφός του, Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, θεώρησε καλό να τον λιβανίσει στον τύπο(19/6/2009) αναφέροντας: « Υπηρέτησε κοντά μου κατά τις δικές μου διαταγές...με τη θέση που είχα ως διοικητής τότε της ΜΜΑΔ για δώδεκα ολόκληρα χρόνια ήταν κάτω από τις δικές μου άμεσες διαταγές αλλά και μετέπειτα ως Υπαρχηγός, σίγουρα ήταν πάλι κάτω από τις δικές μου διαταγές.Πρόκειται περί ενός ικανοτάτου...»
Ο αδελφός του λοιπόν υποστηρίζει ότι είναι ικανότατος να εκτελεί διαταγές. Αυτό τονίζει. Είναι άτομο που υποτάσσεται εύκολα στη βούληση των άλλων ως ένα πειθήνιο όργανο χωρίς δική του βούληση.
Ο κ. Παπακώστας ούτε ως άτομο ούτε και από πολιτική άποψη έχει δική του βούληση. Είναι πλήρως εξαρτημένος από τρίτους.
Αυτά είναι υπερβολές θα πει κάποιος. Τότε, θα πρέπει να εξετάσουμε τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος ώστε το επιμέρους να το εντάξουμε στο όλον και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Τίθεται το ερώτημα: με ποιο κριτήριο ο Πρόεδρος Χριστόφιας διόρισε στη θέση του τον κ.Παπακώστα;
Οποιοσδήποτε για να ευδοκιμήσει σε μια θέση στο υπαρκτό πολιτικό σύστημα δε χρειάζεται ούτε να είναι αρμόδιος ενός θέματος ούτε και ικανός. Η ανέλιξη οποιούδηποτε είναι συνυφασμένη με δύο στοιχεία: τη νομιμοφροσύνη στο κόμμα , η προσφορά προς το κόμμα, η πίστη στο κομματικό συμφέρον και σε συνάρτηση με το προεδρικό/μοναρχικό σύστημα η νομιμοφροσύνη στον Πρόεδρο, η πίστη στο πρόσωπό του, η διάθεσή σου να υπηρετήσεις τον αφέντη.
Το κύριο προσόν επομένως κάποιου για να ανελιχθεί και να επιβιώσε είναι η εθελοδουλεία, η διάθεση του να υποταχθεί στη βούληση κάποιου τρίτου, να έχει επιδείξει την ανάλογη δουλικότητα, να είναι δουλόφρονας και όχι ελευθερόφρονας.
Συμπερασματικά και η ίδια η λογική του πολιτικού συστήματος επιβεβαιώνει ότι ο κ. Παπακώστας ότι είναι αδύνατο να έχει δική του βούληση.
Ο κ. Παπακώστας λοιπόν το Δεκέμβριο δεν παραιτήθηκε και τώρα παραιτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι γιατί τώρα αποφάσισε οριστικά να ....
Και το Δεκέμβριο δεν παραιτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος έκρινε ότι δεν ήταν αναγκαίο. Τότε το πολιτικό κόστος του ανοίγματος της υπόθεσης Κίτα το φόρτωσε στον τότε Υπουργο Δικαιοσύνης Κύπρο Χρυσοστομίδη εξαναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί.
Ο κ. Παπακώστας παρείχε τότε πλεονεκτήματα με την παραμονή στη θέση του.Πρώτ΄ απ΄ όλα συμμετείχε στη μεθόδευση της διεξαγωγής της ποινικής ανάκρισης.Είναι γνωστές οι καταγγελίες της Εισαγγελείας ότι η Αστυνομία παρεμπόδιζε την έρευνα. Και δεύτερο ήταν χρήσιμος στο κλείσιμο της υπόθεσης με την απόδοση του πολιτικού κόστος στον κ. Παπακώστα. Ή όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση, παραιτήθηκε «για να διευκολύνει τον Πρόεδρο...». Με δυο παραιτήσεις και μια μεθόδευση της έρευνας ο Πρόεδρος προσπαθεί να βγεί αλώβητος από την υπόθεση.
Το όφελος για τον κ. Παπακώστα ήταν η μη ποινική διώξή του από το Γ. Εισαγγελέα. Ήταν δηλαδή μια συναλλαγή. Θα πει κάποιος πως η Γ. Εισαγγελεία είναι ανεξάρτητος θεσμός. Σωστό. Μόνο που όταν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας βγαίνει στις τηλεοράσεις και παράτυπα και παράλογα λιβανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εύλογα αντιλαμβάνεσαι και το παρασκήνιο και τη διαπλοκή.
Όσο για τη δήλωση του Προέδρου «όχι, δεν γνώριζα τίποτε» αναφορικά με την πρόθεση του κ. Παπακώστα να παραιτηθεί, παραπέμπει σε ένα πολιτικό σύστημα διαφάνειας και προσωπικής υπευθυνότητας και όχι παρασκηνίου και συναλλαγής και μεθοδεύσεων, όπως είναι η υπαρκτή πραγματικότητα.
Ποια είναι η αλήθεια για την απόδραση Κίτα, τις έρευνές τους, τις παραιτήσεις τους, τις πολιτικές ευθύνες; Τη γνωρίζει και την ψιθυρίζει ο κόσμος στις συζητήσεις που γίνονται στη Λευκωσία. Με τις μεθοδεύσεις της εξουσίας και το εικονικό θέατρο απλώς γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και τη διαφύλαξη του εικονικού κύρους του μονάρχη.
Τι γίνεται τώρα; Αναζητείται επειγόντως άλλος εθελόδουλος για τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας , εθελόδουλος και αναλώσιμος όπως του ταιριάζει.
Η woke τζαι η woke τζαι η woke!
Πριν από 3 εβδομάδες
4 σχόλια:
Θέλω μια μέρα να "κρεπάρει" που το καό του κανένας αξιωματικός της αστυνομία τζιαι να αρκέψει να λαλεί, να λαλεί, να λαλεί...
Να πάθουν χαττά χειρότερο από ότι με τον Λαγοδόντη, τότες τότε...
Τότε με τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών, βγήκε ο βοηθός αρχηγός αστυνομίας- συνταξιούχος πια- και είπε πράγματα και θαύματα για το ρόλο των πολιτικών στην αστυνομία.
Φοβερά πράγματα. Ποιος συγκινήθηκε; Οι άνθρωποι αυτοί ζούν παρέα με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.Και δεν μπορούν με τίποτε να ξεφύγουν.
οπως κρέπαρε ο Αποκλής και μετά δεν μαζεύονταν όσα έλεγε;
μονο από τυχαία παράπλευρα γεγονότα θα μαθαινουμε κατά καιρούς..
πως τις λένε ; παράπλευρες απώλειες;;;
μια ανθρωποκτονία, εναν βιασμό, ενα παιδάκι που το ξέσκησε κάποιος που το προστατευει καποιος άλλος, μια γυναικα σε σάκους σκουπιδιών...
αυτές οι "παραπλευρες απώλειες" που χαλούν το "παιχνιδι"
και μετά λενε
ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΠΑΝΤΟΛΙΑ ;;
...αν το γνωριζετε
το τελευταίο σχολιο είναι αυτοκριτικό :-)
"Παράπλευρες απώλειες" είναι οι αστοχίες της εξουσίας.Οι αστοχίες της είτε ομολογούνται κυνικά και ονομάζονται έτσι είτε γίνεται προσπάθεια να σκεπαστούν.Σε κάθε περίπτωση συνιστούν ανθρώπινες απώλειες.
Οι άνθρωποι είναι θύματα της δεσποτικής λογικής των φορέων της εξουσίας, της φεουδαρχικής κληρονομιάς.
Δημοσίευση σχολίου