Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Από τους ρύπους της ΑΗΚ στους κομματικούς ρύπους ή "κατακτημένοι, σιωπάτε να περάσουμε"

Δεν ήλθε έγκαιρα το φυσικό αέριο στην Κύπρο. Τα κόμματα και οι πολιτικοί -όντας κοινωνικά ανεύθυνοι – τσακώνονταν αν η μονάδα έλευσης του φυσικού αερίου θα είναι πλωτή ή χερσαία. Αποτέλεσμα είναι σήμερα η επιβολή προστίμου στην ΑΗΚ η οποία ευφυώς το φορτώνει στους καταναλωτές (αύξηση 3% στους λογαριασμούς). Συνολικά θα εισπράξει η ΑΗΚ από τις τσέπες των καταναλωτών 11 εκ. ευρώ για το 2009 και συνολικά 76 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.
Ο διορισμένος με κομματικά κριτήρια πρόεδρος της ΑΗΚ Χ. Θράσου – γνωστός ως ο πολιτικά ανεύθυνος Υπουργός των 121 νεκρών της ΗΛΙΟΣ – μαζί με τον άλλο κομματικά διορισμένο Ρυθμιστή Ενέγειας, αφού συνεννοήθηκαν με αυτούς που τους διόρισαν, δηλαδή την κυβέρνηση, μας είπαν:
«Επειδή δεν ευθύνεται η ΑΗΚ και επειδή κινδυνεύει η βιωσιμότητά της , θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο οι καταναλωτές»!!!
Ο συλλογισμός τους είναι για το τρελλοκομείο!!!
1.Αποδέχονται την αρχή ότι αυτός που ευθύνεται θα πληρώσει.
Η ΑΗΚ δεν ευθύνεται και δεν πληρώνει.
Το κράτος ευθύνεται και δεν πληρώνει.
Ο καταναλωτής δεν ευθύνεται και πληρώνει.
Γιατί επικαλείστε την έννοια της ευθύνης εφόσον δεν μπορείτε να την αποδώσετε για σκοπούς τιμωρίας; Για να περιπαίζετε τον κόσμο;
2.Αποδέχονται και την αρχή της βιωσιμότητας της ΑΗΚ.
Ποια βιωσιμότητα επικαλείστε; Την απάντηση σας την έδωσε η Γενική Ελέγκτρια.Στο διάστημα 2002-2007 η κυβέρνηση εισέπραξε 128 εκ. ευρώ με τη μορφή μερισμάτων. Τότε δεν κινδύνευε η βιωσιμότητα της ΑΗΚ;
Αφού υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας γιατί από το 2002 ως το 2006 δώσατε χορηγίες προς τα κόμματα και τις εξαρτημένες οργανώσεις τους 1.5 εκ.λίρες (ΠΟΛΙΤΗΣ, 12/7/2006); Είναι χρηστή διοίκηση να τα παίρνεις από το λαό και να τα δίνεις στα κόμματα για να ξεπληρώσουν τα μέλη του Δ.Σ. το χρέος τους προς τους κομματικούς πάτρωνές τους, που τους διόρισαν στη θέση;
Οι εθελόδουλοι της εξουσίας λένε ότι τους πούνε χωρίς να γνοιάζονται αν γελοιοποιούνται με τις θέσεις που προβάλλουν.
Συγχωρητέοι να είναι αφού η δήλωση υποταγής στον αφέντη ήταν πάντοτε η πρακτική που χρησιμοποιούσαν για να καταλάβουν τα αξιώματά τους.

Εκτός από τις κενολογίες των διαφόρων νεροκουβαλητών και δουλοφρόνων, έχουμε και τις «σοβαρές προσεγγίσεις» των κομμάτων και των πολιτικών.
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ) υποστήριξε ότι το 3% πρέπει να καταβληθεί από το κράτος.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου πρότεινε όπως η ΑΗΚ καλύψει τα 11 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν εκπομπές ρύπων με δανεισμό που θα αποπληρωθεί στη δεκαετία, ώστε η επιβάρυνση του καταναλωτή να είναι αμελητέα.
Ο βουλευτής Άγγελος Βότσης ( ΔΗΚΟ) υποστήριξε: «Αναπόφευκτα δυστυχώς τη νύφη την πληρώνει ο καταναλωτής, είτε το πρόστιμο το πληρώσει ο ίδιος με τη σημερινή αύξηση, είτε η κυβέρνηση, είτε η ΑΗΚ».
Ο βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα (ΕΔΕΚ) κάλεσε το κράτος «να εξεύρει διαφορετικό τρόπο από την επιβολή αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος».
Ποιο είναι το κοινό στοιχείο των δηλώσεών τους; Στο τέλος θα την πληρώσει ο καταναλωτής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Φυσικά αυτή η θέση είναι η ιδεολογία του κάθε ολιγαρχικού, δεξιού, κεντρώου ή αριστερού. Γιατί το πρόστιμο θα έπρεπε να το πληρώσει αυτός που έχει την πολιτική ευθύνη, αυτός που εγκλημάτισε σε βάρος των πολιτών. Και αυτοί είναι οι πολιτικοί και τα κόμματα. Αυτοί ήταν οι αρμόδιοι να αποφασίσουν κατά το συμφέρον της κοινωνίας και δεν το έπραξαν. Οι πολιτικοί και τα κόμματα να πληρώσουν.
Φυσικά ούτε καν περνά από το μυαλό τους. Γιατί η κομματοκρατία στη συνείδησή τους έχει ταυτιστεί με την κλεπτοκρατία. Γιατί η κομματοκρατία στη συνείδησή τους είναι ταυτισμένη με την απληστία και την απάτη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την αυθαιρεσία και την ανομία.
Το πρόβλημα είναι λοιπόν οι νέοι ομόφυλοι κατακτητές της κοινωνίας που τη χαρατσώνουν κανονικά, εξυπηρετούν το ίδιον συμφέρον, νέμονται πλούτο, προνόμια και εξουσία και πωλούν αγώνες και αγωνίες στους πολίτες.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι οι πολίτες που ανέχονται αυτή την ολιγαρχική πολιτική τάξη να τους καταληστεύει και να τους εξανδραποδίζει. Το πρόβλημα είναι γιατί ο κατακτημένος βολεύεται με τη σκλαβιά του.

Εντάξει, «δημοκρατία» έχουμε και το παίρνω πίσω. Άκου κατακτημένοι, άκου σκλάβοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: