Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Από την Ευρώπη στην Κύπρο των χαφιε-δεδομένων και του φακελώματος ή "πανουκλιάζουν τους λεπρούς" κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα!!!

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης της Ε.Ε. υιοθέτησαν οδηγία το 2005 που επιτρέπει την παρακολούθηση και την αποθήκευση των επικοινωνιών των 25 (τότε ), στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Εγκρίθηκε και από το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο το Δεκέμβριο του 2005 με θριαμβολογίες του τύπου «μεγάλη νίκη για τους Ευρωπαίου πολίτες», «σημαντική μέρα για την Ευρώπη»!!!
Η οδηγία προβλέπει την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών και την αποθήκευσή τους από τους οργανισμούς τηλεπεκοινωνιών προκειμένου να βρίσκονται στη διάθεση των διωκτικών αρχών και άλλων υπηρεσιών.Το κόστος επαφίεται στα κράτη – μέλη, δηλαδή θα μετακυλιστεί στον πολίτη!!! Ή αλλιώς θα πληρώνουμε για να μας παρακολουθούν!!!
Οι αρμόδιοι οργανισμοί επικοινωνιών θα καταγράφουν και θα διατηρούν για χρονικό διάστημα 6-24 μηνών τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, τα μηνύματα και τις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου ( περιήγηση σε ιστοσελίδες),
Τα εθνικά δεδομένα θα μπορούν να διαβιβάζονται και στις αρχές των άλλων κρατών μελών καθώς και τρίτων χωρών, όπως η ΗΠΑ.
Στην Κύπρο έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέμα. Τελικά η Βουλή υιοθέτησε την οδηγία στο τέλος του 2007. Στις αρχές του 2008 άρχισε η καταγραφή και φύλαξη δεδομένων που αφορούν τις τηλεφωνικές κλήσεις από σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Το Μάρτιο του 2009 ξεκίνησε η καταγραφή και φύλαξη δεδομένων που αφορούν όλες τις κινήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο.
Αυτή η τρισάθλια πολιτική σε βάρος της ελευθερίας των πολιτών από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία υλοποιήθηκε από τη συγκύβερνηση Τ. Παπαδόπουλου και την κυβέρνηση Δ. Χριστόφια. Και οι δυο ξέχασαν φυσικά να το συμπεριλάβουν στα προεκλογικά τους προγράμματα!!!


Είναι μυωπικό να υποστηρίζει κάποιος ότι η καθολική επιτήρηση στοχεύει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ή της τρομοκρατίας. Αυτά είναι ρητορείες για αφελείς.
Μέσα από την πράξη κατανοείς καλύτερα τους στόχους αυτών που ηγεμονεύουν σήμερα τον κόσμο και των τοπικών φερεφώνων τους – δεξιών και αριστερών. Η εξουσία λοιπόν στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του επικοινωνιακού υπόβαθρου της εποχής μας: τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, SMS, e-mail,περιήγηση σε ιστοσελίδες.
Όλοι οι πολίτες θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία ή για εγκληματικότητα.Γι αυτό και όλοι θα επιτηρούνται. Η καθολική επιτήρηση των πολιτών συνεπάγεται καθολική αστυνόμευση του χώρου, συνεχή παρακολούθηση και συνεχή καταγραφή δεδομένων.Αυτή η σκοταδιστική λογική ένα μόνο αποτέλεσμα έχει, την κατάργηση της ατομικής ελευθερίας του πολίτη, την εξαφάνιση της ιδιωτικής του ζωής. Το σώμα , ο προφορικός λόγος, ο γραπτός λόγος, η ψυχαγωγία, η ενημέρωση θα ελέγχονται συστηματικά με στόχο τη χειραγώγηση και την υποταγή του πολίτη. Η καθολική επιτήρηση στηρίζεται σε ένα παραλογισμό, «προκαλώ ανασφάλεια στον πολίτη για να εμποδίσω τη δήθεν ανασφάλειά του»!!! Αυτό το «προοδευτικό μοντέλο» υιοθετούν οι ΗΠΑ και τα φερέφωνά της στον πλανήτη, όπως η Κύπρος.
Σε ένα σύστημα καθολικής επιτήρησης ένοχοι και αθώοι, τρομοκράτες και μη τρομοκράτες υποβάλλονται στην ίδια μεταχείριση. Ή αν πάμε στον 17ο αιώνα , που εφευρέθηκε αυτό το σπουδαίο πειθαρχικό σύστημα, πανουκλιάζουν τους λεπρούς και μετά ανακαλύπτουν το λεπρό!!! Ο στιγματισμός σε ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητος, στιγματισμός όχι στη βάση αποδείξεων, αλλά απλά και μόνο ενδείξεων που σε καθιστούν ύποπτο. Σε αυτά τα πλαίσια οι πολίτες θα απολαμβάνουν προληπτικές συλλήψεις, προληπτικές φυλακίσεις, προληπτικούς βασανισμούς, προληπτικές καταδίκες και προληπτικούς θανάτους!!!
Αυτό το πειθαρχικό σύστημα στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις επιχειρήσεις, ώστε να ελέγχεται ο χώρος εργασίας του πολίτη. Μα ο κύριος στόχος θα είναι η εκπαίδευση.Ο νέος θα πρέπει να εκπαιδευτεί έγκαιρα για να εξοικειωθεί με τη μεγάλη αυτή ανθρώπινη κατάκτηση, δηλαδή την αστυνόμευση, το χαφιεδισμό και το φακέλωμα. Πρέπει να εσωτερικεύσει τους κανόνες της Νέας Τάξης, να τους θεωρήσει δεδομένους, να πιστέψει ότι έτσι είναι ο κόσμος και δεν υπάρχει τίποτε άλλο, καμιά ελπίδα.
Και έτσι θα αρχίσει το φακέλωμα των αθώων παιδιών. Η Βρετανία έδωσε το καλό παράδειγμα. Σύμφωνα με τον τύπο (30/3/2007) η κυβέρνηση Μπλερ προώθησε την παρακολούθηση όλων των παιδιών και το φακέλωμά τους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν κάποια ροπή προς το έγκλημα. Και ανακάλυψαν οι αθεόφοβοι εν έτει 2009 ότι 200 παιδιά είναι εν δυνάμει τρομοκράτες Άλλο ένα προληπτικό μέτρο κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας!!!
Όπως σωστά έχει επισημάνει το 2007 ο επόπτης προσωπικών δεδομένων της ΕΕ Peter Hunstinx «δεν θα πρέπει πλέον να υπνοβατούμε», «ζούμε σε μια κοινωνία γενικευμένης επιτήρησης», «η ιδιωτικότητα είναι μέρος της ασφάλειας. Εάν τις ξεχωρίσουμε, δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε, δεν θα αισθανόμαστε ποτέ ελεύθεροι».
Η πολιτική και οικονομική ολιγαρχία με την καθολική επιτήρηση στοχεύει να διαφυλάξει τον πλούτο και τα προνομία της σε μια περίοδο αηξημένης ανισότητας. Αντίπαλός της είναι οι πολίτες της και η κοινωνία. Εναντίον αυτών προετοιμάζεται η διεθνής και τοπική ηγεμονία με τα συστήματα γενικευμένης επιτήρησης των πολιτών.
Και οι πολίτες; «Όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς τα προπαγανδίζουν οι αφελείς» (Π. Κονδύλης ).


2 σχόλια:

Άγνωστος Χ είπε...

Με τρομάζει το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν συνειδητοποίησαν τις τραγικές προεκτάσεις του φακελώματος των πολιτών για την πρόληψη δήθεν της τρομοκρατίας. Κι αυτό γιατί δεν είδα, ούτε άκουσα κανένα να αντιδρά.
... Και επειδή με παρακολουθούν με εντολή του κάθε "ανώτατου" τσόγλανου ολιγάρχη: φτου, φτου, φτου... ή όπως συνηθίζει να λέει το ........ παλληκάρι μου, θέλοντας να εκφράσει την απαξίωσή του: "φτου σου και γαμώτο"

andreas f.stavrou είπε...

Οι πιο πολλοί πολίτες είτε δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν ή λαμβάνουν την πληροφόρηση που τους δίνουν τα κόμματα και τα ΜΜΕ, δηλαδή ελεγχόμενη.
Έτσι οι πολίτες μπορούν να τσακώνονται για χίλια δυο άσχετα, κατά πως τους λένε, και για το θέμα της ατομικής τους ελευθερίας σιωπούν. Μετά θα ξυπνήσουν και θα διερωτούνται, αλλά θα είναι αργά.