Λίγες μέρες μετά την εκλογή Χριστόφια στην προεδρία της Δημοκρατίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να δέχεται επιπλέον ένα ποσοστό 10% φοιτητών με κριτήριο τα πιστοποιητικά σπουδών Αγγλίας (GCE).
Γιατί; Απλά το Πανεπιστήμιο είναι αυτόνομο, είπαν οι πανεπιστημιακοί.Και συνέχισαν: τι θα απογίνουν τα παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία και το ποσοστό τους είναι γύρω στο 10%;
Και εντελώς ξαφνικά συμφώνησε - ωσάν έτοιμος από καιρό - και ο νέος Υπουργός Παιδείας Α. Δημητρίου.
Τελικά με ποιο επιχείρημα, με ποια μελέτη και ποια προοπτική προτείνονται όλα αυτά; Κανείς δε λέει.
Ακολουθούν το δόγμα: "Ο πολίτης δε χρειάζεται να γνωρίζει".
Και ακόμα χειρότερα: δεν ενέταξαν το θέμα στο πολυδιαφημισμένο από το ΑΚΕΛ δομημένο διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση !!! Τώρα που έγιναν κυβέρνηση ο δομημένος διάλογος - πάει κι αυτός - θα καταρρεύσει με ευθύνη των άλλων.
Φυσικά όλα αυτά που λένε, δε σχετίζονται με την πραγματικότητα των παρασκηνίων. Εκεί που συντονίζονται οι διάφοροι εμπλεκόμενοι και παίρνονται οι αποφάσεις. Και φυσικά σκηνοθετείται η υλοποίησή τους.
Ποια είναι η πραγματικότητα που δε λένε στους πολίτες; Στο επόμενο δημοσίευμα.
Η woke τζαι η woke τζαι η woke!
Πριν από 3 εβδομάδες
1 σχόλιο:
γιατι δεν ερωτονται οι αρμοδιοι με ποια λογικη χρησιμοποιουν το επιχειρημα της εξασφαλισης ισης μεταχειριση των μαθητων των ιδιωτικων στη νεα αυτη ρυθμιση αφου εχουν καθε δικαιωμα να παρακαθισουν στις παγκυπριες εξετασεις οπως καθε αλλος μαθητης.
ειναι τοσο γελοιο το επιχειρημα το οποιο ακριβως το αντιθετο επιτυγχανει, δηλαδη ενα παραπανω τροπο εισδοχης που μονο ενα μικρο ποσοστο πολιτων ανωτερας "ταξης" μπορει να εξασφαλισει.
συν τοις αλλοις τα εμπορικα GCE δινουν τη δυνατοτητα αρκει να χεις να πληρωνεις να παρακαθεσαι οσες φορες θελεις μεχρι να παρεις το βαθμο που επιθυμεις.
απορω ποση αποχαυνωση σε αυτον τον τοπο
Δημοσίευση σχολίου