Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης ή νεκροθάφτης;


Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης αναφέρεται στις δραματικές στιγμές που έζησε  στο Eurogroup. Έτσι, συνεχίζει αμέριμνος να βιώνει το δράμα του όντας μέρος της θεατρικής παράστασης που έστησε ο ίδιος μαζί με τους διεθνείς πάτρωνές του. Και ενώ απολαμβάνει το δράμα του, παρουσιάζεται και ως θύμα των άλλων, ως αποφασιστικός ηγέτης, ως ωμός εκβιαστής, δηλαδή όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είχε και ο προκάτοχός του κ. Χριστόφιας, του οποίου το καταστροφικό έργο ανέλαβε να ολοκληρώσει με επιτυχία.
Τι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης;
Βρέθηκε, λέει, αντιμέτωπος με «προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα». Αυτό υποδηλώνει ότι πήγε ο πρέοδρος στο Eurogroup τελείως αχάπαρος, γεγονός που φανερώνει ότι είναι ακατάλληλος για πρόεδρος ή το πιο πιθανό παίζει θέατρο, οπότε είναι πολιτικός απατεώνας.
Δεν μπορεί με επίκληση της αχαπαροσύνης να δολοφονεί τον κυπριακό λαό, όπως ο προηγούμενος αχάπαρος Δ, Χριστόφιας που αποδέχτηκε το κούρεμα του ελληνικού χρέους με αποτέλεσμα να φορτώσει τον κυπριακό λαό με 4 σχεδόν δις ευρώ.
Από την άλλη, o κ. Αναστασιάδη, δε συμφώνησες με τη τρόικα πριν λίγες μέρες για δανειοδότηση της Κύπρου ύψους 10 δις; Τα υπόλοιπα 7.5 δις από που σχεδίαζες να τα βρεις για να δούμε ποιο ήταν το εναλλακτικό σχέδιο που είχε και πώς τάχα βρέθηκε προ τετελεσμένων και εκβιασμών;
Και αν του συμπεριφέρθηκαν, όπως λέει, ως εκβιαστές και απατεώνες, γιατί τότε με αυτά τα υποκείμενα θέλει στενότερη σχέση και παρουσιάζεται ευρωλάγνος;
Τι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης;
«’Οτι η οικονομική κρίση δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες». Εγώ το ξέρω. Εσύ το ξέρεις; Και αν το ήξερες γιατί εξαπατούσες με μεγαλόστομες διακηρύξεις τους πολίτες για να υφαρπάσεις την ψήφο  τους; Έχεις το δικαίωμα να εξαπατάς τους πολίτες; Πόση αξιοπιστία έχεις, ώστε και η Κύπρος να αποκτήσει αξιοπιστία διεθνώς, όπως διατυμπανίζεις; Από την άλλη πως κουρελιάζεις την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος με το κούρεμα καταθέσεων και από την άλλη μιλάς για αξιοπιστία διεθνώς;  
Τι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης;
Μας παρουσιάζει λεπτομερώς τα δυο σενάρια που του παρουσίασαν: της άτακτης χρεοκοπίας και της ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης. Εδώ κυριολεκτικά κλαίμε: αφού ήσουν απροετοίμαστος και βρέθηκες προ τετελεσμένων, είτε λαλείς ότι σου είπαν –άρα συνεχίζεις να το παίζεις αχάπαρος – είτε ήσουν προετοιμασμένος και περιπαίζεις μας , οπότε προβάλλει η εναλλακτική επιλογή του απατεώνα.
Τι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης;
Ότι  επέλεξε μια απόφαση «που οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της οικονομίας μας». Καλά, που το ξέρεις; Δηλαδή από τώρα και στο εξής δε θα σου δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα οι τροϊκανοί; Δηλαδή θα σε ρώτήσουν προηγουμένως; Και μετά ως καλός διαχειριστής θα μας ξαναπαρουσιάσεις τα νέα καταστροφικά σενάρια  που θα σου πλασάρουν; Και γιατί να πιστέψουμε αυτά που σήμερα λές, όταν χθες εξαπατούσες τους πολίτες;
Τι μας λέει ο κ. Αναστασιάδης;
Δε θέλει να μπει στη «λογική της επίρριψης ευθυνών». Τι μας λέεις κ. Πρόεδρε; Αυτο-αθωώνεσαι; Μόνο ένα φεουδάρχης ή χιτλεράκος ή σταλινάκος αυτο-αθωώνεται. Έτσι ,αντί στη φυλακή κάποιος μπορεί να είναι και πρόεδρος όντας πολιτικά  εγκληματίας.  Και φυσικά η μη επίρριψη ευθυνών είναι το μόνιμο σύνθημα όλων των κομμάτων και κάθε ολιγαρχικού, ώστε να συνεχίσουν αμέριμνοι να νέμονται πλούτο προνόμια, πλούτο και εξουσία σε βάρος του λαού.
Η ανακοίνωση του κ. Αναστασιάδη είναι μη λογική. Και η κυπριακή κοινωνία δεν αντέχει συνέχιση των παραλογισμών του προηγούμενου Προέδρου Δ. Χριστόφια.
Τι κάνουμε;
Κλείνουμε τα αυτιά μους στους αποδεδειγμένα απατεώνες ολιγαρχικούς:κόμματα, ΜΜΕ, ανίδεους ειδικούς φερέφωνα, κουβαλητούς κινδυνολόγους.
Στοχαζόμαστε ο καθένας ως πολίτης –χωρίς οργή – τι κάνουμε.
Και τότε θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι ατομικής και συλλογικής δράσης.
Η ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, Η ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΜΑΣ -ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΕΣ  ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ- ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ  ΜΑΖΑ ΗΛΙΘΙΩΝ. 
ΥΓ. ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΦΕΛΟΥΣ
Αν χάσαμε την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές και δε μας χρηματοδοτούν λόγω του προβλήματος των τραπεζών, όπως λένε. 
Αν το πρόβλημα των τραπεζών θα το επιλύσουν χρηματοδοτώντας τις τράπεζες οι καταθέτες αναγκαστικά, όπως ανακοινώνουν.
Τότε τι το θέλουμε το μνημόνιο με την τρόικα;
Δεν μπορούσαμε από μόνοι μας να λύσουμε το πρόβλημα; Για παράδειγμα ο πρόεδρος να πάει αύριο το πρωί να αγοράσει μετοχές της Λαϊκής μερικών εκατομμυρίων μαζί με όλη τη συγχορδία των ολιγαρχικών και αφού καλύψουν το 50% των ζημιών δίνοντας και το καλό παράδειγμα, τότε να κληθεί και ο λαός σε σταυροφορία να ενισχύσει τις τράπεζες με το υπόλοιπο 50%; Και γιατί δεν το κάναμε πριν ένα χρόνο από μόνοι μας, αφού υπήρχε αυτή η δυνατότητα; Χα,χα,χα!!!

2 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Όλοι μιλάνε για το πως οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν τα ρούσκι ντόλαρς από την Κυπρούλλα μας.

(Τζιαι για "κλοπή", σαμπώς τζιαι οι Τράπεζες εκάμναν κάτι διαφορετικό πριν...)

Για την προσπάθεια των Γερμανών να σπάσουν την σχεδόν μονοπωλιακή κατάσταση του Ρωσικού αερίου στην ευρώπη γιατί δενι μιλά κανένας "δικός" μας;

Μήπως επειδή ήταν απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια -και ΟΧΙ ΜΟΝΟ - να βάλουμε τους Ρούσκι στο παιχνίδι των αερίων μας... και έτσι -σαν άλλος Μακάριος -η απόπειρα του για ακροβατισμούς ανάμεσα σε Μεγάλες Δυνάμεις απεδείχθει "σάλτο μορτάλε";

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡ ΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?