Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Υπουργοί δήλωσαν: "Υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά"!!!

Υπουργοί, τις παραμονές του Πάσχα, προβάλλονταν στις τηλεοράσεις να περιφέρονται σε αγορές και υπεραγορές και μετά να δηλώνουν με περηφάνεια: "Υπάρχει επάρκεια αγαθών"!!!

Κύριοι υπουργοί, δεν χρειαζόταν να μας πείτε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών. Αυτό το ξέρουν όλοι οι πολίτες. Άρα δε μας είπατε τίποτε απολύτως. Ή πιο σωστά μας είπατε το αυτονόητο στο δεδομένο χρόνο.

Αυτή είναι η δουλειά του πολιτικού; Να λέει αυτά που γνωρίζει ο καθένας; Μα τότε, τι σόι ειδικοί είσαστε και μάλιστα απαιτείται να νέμεστε μόνο εσείς την εξουσία; Και μάλιστα να αδροπληρώνεστε και να μην παράγετε μια σκέψη για το κοινόν μας καλό αλλά να μας λέτε κοινοτυπίες.

Εντάξει, τα ΜΜΕ δεν είχαν ειδήσεις και είπατε να τους διευκολύνετε. Γιατί ο Υπουργός είναι πελάτης των ΜΜΕ; Δηλαδή την πραγματική εξουσία την έχουν οι καναλάρχες και οι πολιτικοί φορείς της εξουσίας βρίσκονται σε πελατειακή εξάρτηση από αυτούς;

Υπάρχει και κάτι θετικό σε τέτοιες ενέργειες. Ο κάθε πολίτης συνειδητοποιεί ότι και ο ίδιος μπορεί να είναι Υπουργός και να δηλώνει με σοβαρότητα μπροστά στις κάμερες: "Υπάρχει επάρκεια αγαθών"!!!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Το σχέδιο Ανάν δεν είναι πάνω στο τραπέζι!!!

Η κυβέρνηση και κόμματα υποστηρίζουν ότι το σχέδιο Ανάν δεν είναι πάνω στο τραπέζι. Που είναι λοιπόν το σχέδιο Ανάν; Κάτω από το τραπέζι!!!
Επειδή κάποιοι βιάζουν τη λογική τους και τη λογική μας, ας το πούμε απλά.
Μπορεί να μην είναι πάνω στο τραπέζι για τους Ελληνοκύπριους. Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει, όμως , το δικαίωμα αυτό από τους Τουρκοκύπριους στα πλαίσια ενός ισότιμου διαλόγου των δύο κοινοτήτων. Είτε αποσπασματικά είτε συνολικά έχουν το δικαίωμα να το φέρουν πάνω στο τραπέζι.
Από την άλλη οι Ελληνοκύπριοι, αν δε θέλουν πραγματικά το σχέδιο Ανάν, τότε θα έπρεπε να είχαν μια άλλη συνολική προσέγγιση για το πρόβλημα και μάλιστα, να είναι καλύτερη για όλους. Τέτοιο πράγμα οι Ελληνοκύπριοι δεν έκαναν.
Μέχρι στιγμής υπάρχει μια συνολική πρόταση - σχέδιο Ανάν - που υποστηρίζουν οι Τουρκοκύπριοι. Οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν αλλά δεν έχουν κάποια καλύτερη συνολική πρόταση!!!Άρα και οι Ελληνοκύπριοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συζητούν βελτιώσεις επί του σχεδίου Ανάν.
Πραγματικά ορισμένοι πολιτικοί στην Κύπρο είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Το κυπριακό πρόβλημα και άλλα παραμύθια

Το ακούω και συγκινούμαι: "Λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους". Πιο απλά ούτε βάσεις ούτε εγγυήσεις ούτε ξένα στρατεύματα. Χαρά θεού!!! Ή πιο σωστά - για να σταματήσει το δούλεμα - αφού ικανοποιηθούν οι Άγγλοι, οι Τούρκοι,το ντόπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, ε ναι , ό,τι απομείνει θα είναι η λύση "από τους Κύπριους για τους Κύπριους"!!!
Τώρα ποια είναι αυτή η λύση; Οι ηγέτες την ψάχνουν 34 χρόνια και δεν την βρίσκουν.Θα είναι βιώσιμη, λειτουργική, δικοινοτική, διζωνική βασισμένη στην πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων...Πιο γενικόλογες αναφορές δε γίνονται.
Και από πάνω η κυβέρνηση μας λέει να προετοιμαστούμε για τη λύση που δεν ξέρουμε!!!
Πώς δηλαδή θα διαμοιραστεί ο πλούτος, τα προνόμια και η εξουσία σε αυτό τον τόπο; Ποιοι θα πληρώνουν και ποιοι θα τρώνε;
Κλείνω υπερρεαλιστικά: Ζήτω η βλακεία!!!

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Η πλάκα με το νερό

Στην αρχή είπε η κυβέρνηση να τεθούν περιορισμοί στην παροχή νερού σε όλους ανεξαίρετα.
Στη συνέχεια άρχισαν σταδιακά οι εξαιρέσεις:Οι ξενοδόχοι, οι κτηνοτρόφοι, οι βιομηχανίες, οι κλινικές.
Δηλαδή στο τέλος οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τους πολίτες και όχι τους επιχειρηματίες!!!
Γιατί δε το αποφασίζατε από την αρχή; Γιατί αυτή η μεθόδευση, αυτή η σκηνοθεσία;
Για να μην αντιδράσει ο κόσμος και από την ανικανότητα των πολιτικών και από την εκμετάλλευση του πλούτου από μια χούφτα επιχειρηματίες.
Με τέτοιες μεθοδεύσεις προοδευτικές όλα γίνονται πιο ευκολοχώνευτα!!!
Εις υγείαν της ηλιθιότητάς μας!!!

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Οι "αυτόνομοι" και οι άλλοι

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου λοιπόν είναι αυτόνομο.
Και τα κόμματα είναι αυτόνομα.
Και η κυβέρνηση και η βουλή και τα δικαστήρια.
Αυτόνομοι είναι και οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι του κράτους.
Όλοι αυτοί είναι αυτόνομοι απέναντι σε ποιον;
Φυσικά απέναντι στος πολίτες και την κοινωνία.
Αυτοί απολαμβάνουν την πολιτική-κοινωνική -ατομική ελευθερία και οι πολίτες τους συντηρούν!!!
Αυτό είναι το καθεστώς της "φιλελεύθερης ολιγαχίας", όπως το ονόμαζε ο Καστοριάδης.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Inta pao skolio;

Σε κάποιο τοίχο σχολικό και ανάμεσα σε πολλά άλλα μηνύματα ήταν ριγμένο και αυτό: "Ιντα πάω σχολείο";

Δεν ξέρω πώς και το μάτι μου έπεσε επάνω σε αυτό το μήνυμα-ερώτημα.

Πάντως την επομένη ο τοίχος ήταν φρεσκοπογιατισμένος. Οι τοίχοι εξέπεμπαν την πρέπουσα κοσμιότητα σκεπάζοντας τα μιαρά συνθήματα.

Τη μεθεπομένη στο φρεσκοπογιατισμένο τοίχο υπήρχε μόνο ένα τεράστο μήνυμα. Κάλυπτε ολόκληρο τον τοίχο και ήσουν πια αναγκασμένος να το δεις: "Inta pao skolio";

Πρέπει πολλοί να το είχαν διαβάσει, έστω και με φευγαλέα ματιά καθώς περπατούσαν.

Δεν ξέρω αν προβληματίστηκαν για το γεγονός ότι ένας νέος έθετε ένα τέτοιο ερώτημα ή προείχε το καθάρισμα του τοίχου για να επανέλθει η ομαλότητα.

Πάντως την επομένη ο τοίχος ήταν και πάλι φρεσκοπογιατισμένος.

Και για δεύτερη φορά το ερώτημα κάποιου μαθητή είχε μείνει αναπάντητο.

Ποιος θα δώσει απάντηση σε κείνο τον ανώνυμο μαθητή που απελπισμένα έψαχνε να βρει μια διέξοδο στο εναγώνιο ερώτημα που τον απασχολούσε;

Τέλος πάντων, έστω και καθυστερημένα ψελλίστε κάποιες απαντήσεις. Και να είστε σίγουροι ότι θα είναι χωρίς κανένα νόημα. Και να είστε σίγουροι ότι όλο και πιο συχνά θα εμφανίζεται με πιο μεγάλα γράμματα στους τοίχους των σχολείων το ερώτημα των μαθητών: "Inta pao skolio";

Οι νέοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην αναζήτηση ενός νοήματος στη ζωή τους. Και τα όνειρά τους θα αμφισβητούν τους φρεσκοπογιατισμένους τοίχους των σχολείων.